torsdag, september 04, 2008

Radikal muslim öppnar vårdcentral

"Mahmoud Aldebe, radikal muslim som föreslagit särlagstiftning för muslimer i Sverige, är med i styrelsen för en ny vårdcentral vid Telefonplan."

"
– Skrämmande att en man som är för sharialagar kan öppna en vårdcentral, säger politikern Nalin Pekgul, s.

Favos familjevård och skyddsnät heter företaget som fått tillstånd av landstinget att öppna en vårdcentral vid Telefonplan. Enligt Nalin Pekgul är syftet att bygga en etnisk vårdcentral dit i första hand muslimska män ska kunna ta sina kvinnor.

– De vill inte att deras fruar ska gå på en vanlig vårdcentral där man kan föreslå abort eller preventivmedel. De vill ha kontroll över sina kvinnor.

Ägaren Ousama Mardini, förnekar att det är en religiös prägel på vårdcentralen.

– Vem som helst kan söka vård. Vi har försökt att hitta en kvinnlig arabisktalande läkare men inte hittat någon. Just nu är det enbart svenska läkare, säger Ousama Mardini."

"Sagt av Mahmoud Aldede, ordförande i Sveriges muslimska förbund•


”Skilsmässor ska godkännas av en imam, kommunala skolor ska undervisa muslimska barn. Flickor och pojkar ska inte få simundervisning tillsammans”
Krav i ett brev till regeringen april 2006

• ”Den islamiska idén om yttrandefrihet är betydligt överlägsen den som är rådande i västerlandet”
I skriften ”Att Förstå Islam”

• ”... orättvisa generaliseringar görs av kulturella muslimer när de höjer upp svenska värderingar över sina egna för att bekräfta sin lojalitet mot samhället”
Expressen maj 2006

• ”Mahmoud Aldebe har sagt att jag är ”en jude som konverterat till islam för att förstöra för muslimerna” eller att jag är ”shaytan” (satan)”
Imamen Abdal Haqq Kielan, i Expressen oktober 2005


/Fröken Sverige

Inga kommentarer: