söndag, september 21, 2008

Mer om polisskandalen!


"En man som träffades av glassplitter blev arg och kastade tillbaka en sten mot demonstranterna. En grupp av dessa rusade fram och började misshandla mannen. Poliserna, som stod tjugo meter därifrån, gjorde ingenting. - Att inte få ingripa mot kriminella handlingar som sker framför ögonen på en, det strider mot varenda fiber i ens kropp, säger en fru­strerad polis till Dagens Nyheter.

- Det var ju inte bara det att demonstranterna klottrade och krossade skyltfönster. De misshandlade människor mitt framför ögonen på oss och så får vi order att inte ingripa, säger polismannen som vill vara anonym."

"
Han berättar att Malmöpolisen hade en grupp på 80 civila spanare som är specialutbildade på att förebygga våld vid heta fotbollsmatcher.

- De är bra på att lokalisera bråkmakare. I fredags kunde de ha spanat in vilka som var på väg till demonstrationen med gatstenar och brandbomber. De kunde ha visiterat dem enligt polislagen och tagit ifrån dem vapnen, rapporterat och lagfört dem. I stället fick den gruppen order om att förflytta sig till andra sidan av stan, så långt bort från demonstranterna som möjligt. "


DN

Har ni några åsikter om händelsen? Kommenderingschef Håkan Jarborg kan ni maila på: hakan.jarborg@skane.police.se

/Fröken Sverige

Inga kommentarer: