söndag, november 16, 2008

Personalen orkar inte mer - vill lägga ned flyktingboendet

"På flyktingboendena Atlas och Galaxen i Ödeshög bor 13 pojkar från krigets Afghanistan. Personalen på det ena boendet vittnar nu om omöjliga arbetsförhållanden. De känner sig svikna av arbetsgivaren och ser nedläggning som den enda lösningen."

"Sedan boendet startade förra årsskiftet har det varit problem. Det vittnar inte minst polisingripanden och utredningar om.

– Det har varit dåligt förberett och för mycket trubbel på vägen. Enda lösningen är att lägga ner boendet och starta på nytt under helt andra förutsättningar, säger en anställd och betonar att merparten av arbetsgruppen står bakom alla uttalanden i den här artikeln."

"Utlösande blev en händelse på Atlas lördagen den 1 november. En vikarie kände sig så hotad att hon fick rädda sig ut genom ett fönster. Innan dess kallade hon på hjälp hos en kollega varvid en anhörig tog sig till boendet och ingrep."

"Personalen mår dåligt, det går inte att ta miste på. En anställd är sjukskriven av psykiska skäl, en reaktion på den händelse i våras när ungdomarna slog sönder stora delar av inredningen. Flera vikarier vägrar att komma tillbaka igen."

Läs mer i Corren

Tack för tipset, Lazze!

Ensamkommande flyktingbarn? Eller vuxna män? Välj själva...

Läs mer om "ensamkommande flyktingbarn i bloggen här!

Och läs gärna Mings inlägg om detta på Exilen!


/Fröken Sverige

Inga kommentarer: