tisdag, november 25, 2008

Sabuni vill ersätta den svenska religionen, kulturen och språket

"I veckan samlar Sabuni 108 svenska organisationer för en dialog om vilken värdegrund som ska styra i det nya multikulturella Sverige. "

"
Alla har rätt att inte få sina mänskliga rättigheter kränkta. Men det finns också mänskliga skyldigheter. En av dem är att se till att ingens mänskliga rättigheter blir kränkta. Det anser integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni."

"
Denna vecka samlar hon representanter för 108 svenska organisationer för att samtala om vad som förenar oss i det svenska samhället. För att hitta den gemenskap som kan ersätta den gemensamma religionen, kulturen eller språket."

"
Sabuni kommer att inviga och delta i konferensen. Men tanken är inte att staten ska berätta vad som gäller för organisationerna. Istället vill man uppmuntra och stötta ekonomiskt."

"
Den gemensamma värdegrunden bygger på universella värden, på respekten för de mänskliga rättigheterna. Dialogen ska handla om vilka de är och lyfta fram hur de ibland krockar med varandra.

- Svårast är när en grupps mänskliga rättigheter sätts emot en individs rättigheter, säger Sabuni. Det finns sällan rätt och fel. Olika dilemman uppstår hela tiden. När man kräver hårdare tag mot gängbrottslighet finns risken för att vi kränker individer, inte bara brottslingens mänskliga rättigheter kan kränkas utan även utanförstående helt oskyldiga människor kan drabbas.

- Men än värre kränkningar ser vi just nu i EU framför allt när det kommer båtar med flyktingar från Nordafrika."

DN

Tack för tipset, bloggen Otack är världens lön!

/Fröken Sverige

Inga kommentarer: