torsdag, april 02, 2009

De kränktas kör: Kritik mot militärövning i Rinkeby


"Utlandsstyrkans planerade militärövning i Rinkeby i helgen får kritik. ”En uppvisning i dåligt omdöme” tycker Vänsterpartiets oppositionsborgarråd Ann Margarethe Livh och får medhåll av riksdagsledamoten Mahmood Fahmi (M)."

"
Mahmood Fahmi (M) tycker också att Livgardet sänder fel signaler till de boende.

- Folk kan bli skrämda och känna att ”den svenska militären övar bland oss bara för att vi är invandrare”. Om Försvarsmakten vill ha en dialog och rekrytera människor med annan bakgrund borde de börja i skolorna eller på medborgarkontoret, inte komma dit beväpnade. Det är bättre med ”soft power” än ”hard power”, säger han.

Men Livgardets informationschef Katja Öberg Lundgren försvarar övningen. Syftet är just att prata med de boende, säger hon.

- Jag hoppas verkligen inte att någon blir rädd. Det är en högst fredlig övning. Vi kommer att gå runt och säga: ”Hej, hur mår du?”. Det dominerande arbetet inom utlandsstyrkan är ju att knyta kontakter och ha en dialog med lokalbefolkningen, säger Katja Öberg."

DN

"
Vi kommer att gå runt och säga: ”Hej, hur mår du?”."

Tack för tipset, Anonym!

Men, Katja....det är ju just precis sådant civilserat uppförande som dessa personer helt uppenbart inte förstår sig på!

Jag är allvarligt trött och förbannad på dessa OMÄTTBARA KRAVMASKINER och på VÄNSTERPATRASKET!

Ge dem inte lillfingret för då tar de hela armen...om inte mer.

Vi har väl våra militärövningar vart vi vill i Sverige???!! Gå och gapa om jihad i tid och otid, det är helt okay...men fredsbevarande och fredliga svenska soldater det är läbbigt det...

Snart får vi inte nysa utan att be muslimerna om lov....

Är det så här vi vill ha det?

/Fröken Sverige - hellre död än dhimmi

Inga kommentarer: