tisdag, april 21, 2009

Nima: "Så torkar du dig bäst enligt Khomeini"

"Eftersom vissa kända svenskar nyligen hyllat Khomeini tycker jag att det är dags att ni stiftar bekantskap med mannen, myten, muppen. På 1960-talet skrev Khomeini Towzih al-Masa'el ("Problemförklaringar"), en ökänd bok bland iranier med "förklaring" av cirka 2 900 "vardagsrelaterade" frågor. Boken är tragiskomisk läsning där allt från toabesök till sexuella relationer berörs.

Viktigt att notera är att boken är precis lika bisarr för iranier som för dig. Vidare visar boken Khomeinis syn (och vissa shiaimamer innan honom) och ska inte uppfattas som korrekta, vedertagna islamiska regler.

Då kör vi:

#67 Om man efter toabesök rengör anus får det ej finnas någon avföring kvar, men om dess färg och lukt kvarstår är det inget problem. Om det efter första rengöring ej finns avföring kvar är en andra rengöring ej nödvändig. (No shit Sherlock!)

#68 När man [i brist på annat] rengör anus med sten (!) och dylikt, även om rengöringen ej är effektiv så finns det inget hinder för att göra bön och om något kommer i kontakt med anus blir det ej orent, och små bitar och klibbighet (eeew!) gör inget.

#69 Det är ej nödvändigt att torka anus med tre stenar eller tre tygbitar, utan sidorna av en sten eller en tygbit räcker. Om avföringen avlägsnas med en torkning är det tillräckligt, men om man torkar med ben och torkad gödsel (Vem torkar skit med skit?!) och saker som kräver vördnad, såsom papper på vilket Guds namn har skrivits, då kan bön inte förrättas.

#70 Om man [efter toabesök] inte är säker på om man tvättade kroppsöppningarna, bör man rengöra dem, även om man alltid brukar göra det direkt. ("Vänta nu, torkade jag rumpan eller inte? Hm, hur ska jag göra nu? Låt mig titta i landsfaderns bok.")

#71 Om det efter bön uppstår tvekan huruvida man före bönen tvättat sina kroppsöppningar, är bönen giltig. Men för kommande böner måste man tvätta sig.

#83 Elva saker är orena: urin, avföring, sperma, kadaver, blod, hund, gris, en otrogen (!), vin, sprit och avfallsätande kamelers svett. (Skönt att jag inte behöver undvika en avfallsätande kamel som INTE svettas, alternativt en svettig kamel som inte ätit avfall.)

#86 Urin och avföring tillhörande avfallsätande djur är orent och även urin och avföring från ett djur som någon har gjort närmanden på, likaså får som har växt upp på grismjölk.

Jag vet inte hur ofta grisar plötsligt börjar amma får, men strunta i det. Japp du läste rätt: Han skriver inte att det är fel att göra närmanden till djur (vilket man i och för sig borde veta själv), utan att ett sådant djurs exkrementer är orena. Nu vet ni det!


Nima i City
Nordic Dervish - Nima Daryamadj

/Fröken Sverige

Inga kommentarer: