torsdag, april 02, 2009

Den "svenske" terroristen från Somalia

...har vi hört den förr? Nå, nu var det dags IGEN!

"En svensk medborgare sitter frihetsberövad i London sedan maj 2008, misstänkt för terroristbrott. Mannen anklagas för att samlat in pengar till terrorism i Somalia, och för att ha drivit en webbsida med terrorpropaganda.

– Utrikesdepartementet kan bekräfta att en svensk medborgare i 30-årsåldern sitter frihetsberövad i Storbritannien sedan i maj 2008, säger Ellinor Lundmark vid UD:s presstjänst till SvD."

"
Enligt folkbokföringen saknar den svenske medborgaren fast adress i Sverige. Han invandrade från Somalia till Sverige 1991 och blev svensk medborgare 1995. De senaste åren, fram till i vintras då adressupgifterna upphörde, har han varit bosatt i stockholmsförorterna Tensta och Kista. Svensken är frånskild och har fyra barn med två kvinnor.

I Stockholmsområdet finns ett utbrett stöd ibland den svensksomaliska diasporan för väpnade rörelser i Somalia. Det sitter en svensk medborgare, tidigare bosatt i Rinkeby, i ledningen för terrorgruppen Shabaab, och två svenskar från Rinkeby är högt uppsatta i nybildade Hizbul Islaam, vilket SvD berättat om tidigare."

SvD

Läs mer om denna "svensk" på Per Gudmundsons blogg:

TT plockar upp mitt avslöjande från ledarbloggen

Nytt avslöjande om svensk terrorism

/Fröken Sverige

Inga kommentarer: