onsdag, april 22, 2009

Sabunis asylpolitik telefonavlyssnad av Muslimska Friskolan

"AVSLÖJANDE: Sabuni hemligt avlyssnad: Kritisk mot moderaterna och Schlingmann"

"AVLYSSNAD. Integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni har avlyssnats i hemlighet via sin pressekreterares mobiltelefon. Det avlyssnade samtalet varade i 24 minuter och avslöjade bland annat Fp-ministerns kritik mot justitiedepartementet och moderaternas partisekreterare Per Schlingmann."

"Det är bloggen “Muslimska Friskolan” som i dag berättar vad som sades i ett privat samtal på departementet den 7 april i år. Nyamko Sabuni avlyssnades efter att pressekreteraren Yoav Bartal svarat på sin mobiltelefon av misstag — och sedan missat att stänga av den.

“Muslimska Friskolan” skriver:

Då hördes något intressant. Nyamko Sabuni och troligen en rådgivare, sekreterare eller sakkunnig som är kvinna diskuterade asylpolitik och vad de ansåg om de andra partierna och departementen i ungefär en halvtimma, innan Yoav Bartal på nytt behövde använda sin mobiltelefon och samtalet bröts. Nedanstående är minnesanteckningar från ett oavsiktligt avlyssnande av Nyamko Sabunis samtal om asylpolitiken mellan klockan 12.35 och 12.59 den 7 april 2009. Nedan tas även lite mindre intressant med från minnesanteckningarna, för att ge en trovärdig bild av hur samtalet förflöt.

Bland annat redogörs det på “Muslimska Friskolan” för hur pressekreteraren, Sabuni och en politiskt sakkunnig tjänsteman ser på det så kallade Stockholmsprogrammet:

Den sakkunniga föreslår för Sabuni att de ska ligga lågt så att övriga i regeringen inte vet vad de tänker på integrations- och jämställdhetsdepartementet (förkortning hädanefter: IJD) om asylpolitiken i Stockholmsprogrammet. Sabuni instämmer. De säger att de delar frågan med justitiedepartementet som alltid vill bestämma över dem. Även när det gäller frågor som egentligen tillhör IJD.

De berättar om den 25 maj 2009 då de ska åka till Göteborg. De undrar om de ska åka med bara för att genomföra ett etableringssamtal. De vill dela upp det och ha ett gemensamt besök på förmiddagen den 25 maj 2009.

Därefter handlar samtalet mellan den sakkunniga och Sabuni om medborgarskapsdirektion:

Både Sabuni och den sakkunniga kvinnan beklagar sig nu över justitiedepartementet. De säger att ledningen från justitiedepartementet undrar om integrations- och jämställdhetsdepartementet (IJD) är intresserade över att få in sina ståndpunkter. De säger att det inte går att utreda kunskapstester och Sabuni undrar över upplägget.

Sabuni menar att hennes eget departement måste tjafsa med justitiedepartementet. Hon säger att det finns meningsskiljaktigheter mellan IJD och justitiedepartementet. Sabuni säger att första omgången är justitiedepartementet emot förslaget från IJD. Utredningen tar ändå med förslaget. Justitiedepartementet vill då ta bort det som IJD har som grund för sin linje. Två eller tre saker ser Sabuni som stora som inte går att ta bort i förslaget. Sabuni säger att justitiedepartementet inte vill kompromissa. De säger nej till IJDs förslag."

Politikerbloggen

LÄS ALLT PÅ MUSLIMSKA FRISKOLAN:

Sabunis asylpolitik telefonavlyssnad

Bekräftar telefonavlyssning av Sabuni

Nyheter24 tog upp problematiken mellan Sabuni och justitiedepartementet:
http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/195052-sabuni-hemligt-avlyssnad

http://www.thelocal.se/blogs/savage/2009/04/21/minister-caught-out-by-snooping-blogger/

Strålande jobbat, Muslimska Friskolan!! Jag är skyldig dig en öl! ;)

Jag säger bara det: Bloggarna är numera en rejäl maktfaktor i mediasamhället!

/Fröken Sverige

Inga kommentarer: