fredag, april 03, 2009

Torsten Kälvemark om "västvärldens chockerande förakt för muslimerna"

"Andreas Malm har valt att kalla sin bok Hatet mot muslimer. Det är också vad den beskriver. Men den handlar lika mycket om föraktet, det som så ofta uttryckts indirekt, i mediala schabloner eller brist på medkänsla när just muslimer råkar bli offer. Det är ett förakt som fortfarande är rumsrent därför att det så lätt kan döljas i diskussioner om terrorism och integration på ledarredaktioner och debattsidor. Det kan ta sig subtila former som när någon indirekt väger människovärdet och ”gråter blod” över demonstrationer i Malmö men uppenbarligen utan tårar konstaterar att ”man kan uppröras” av dödandet i Gaza."

"Lars Hedegaard, ledande gestalt i det danska Trykkefrihedsselskabet, förnekar det. Han säger ”Islam är INTE en religion. Islam är en totalitär världsuppfattning, en ideologi som i sig HAR en religion, kan man säga. Det är en politisk filosofi som är jämförbar med nazism, stalinism och andra kända totalitärer.”

Som idéhistoriker är Hedegaard förstås en charlatan men det hindrar inte att han bjuds in till det prestigefyllda ”Engelsbergsseminariet” som arrangeras av familjen Ax:son Johnssons stiftelse som även bekostar tidningen Axess.

Citatet ovan älskas dessutom av svenska rasister och är likt ett bibelord återgivet i högerspalten på den islamofobiska sajten I mitt Sverige. Det är ett forum som bland mycket annat hjälper omvärlden att veta vilka företag som stöttar islamiseringen av vårt fosterland. Kronfågel (just precis!), Fonus och Folksam utpekas som mjuka mot muslimer. Kommentatorer på sajten är glada över att ha fått en vägledning i hur man undviker firmor som kan tänkas kröka rygg för de främmande undermänniskorna. ”Bäst är att bojkotta allt som har med mussar att göra. Vill man inte ha råttor så matar man inte dessa”"'

Aftonbladet

Inte för att bloggen varken bryr sig om islamkramarna (och antisemiterna, kanske?) Andreas Malms och Torsten Kälvemarks åsikter - de där de två herrarna tror att islamkritik är detsamma som hat mot alla muslimer och Kälvemarks LÅGA kommentar om Kronfågel är långt under gränsen för vad någon vuxen person borde skriva i tider som dessa.

Det är en stor katastrof som drabbar svenska företag och en massa oskyldiga människor nu, med den "glas-terrorn" som några idioter håller på med. Att meddela vilka företag som på olika sätt viker sig för islam i Sverige, är knappast samma sak som att uppmuntra folk att skada andra.

Om Kälvemark missat det, så är denna bloggen i stort sett uppbyggd på motstånd mot terrorism och terrorister! Och de som lägger glas i människors mat är inget annat än just - terrorister!

Men man kan dessvärre faktiskt hålla med om att vissa kommentarer i bloggen håller en enormt låg kvalité.


Sätter på kommentarsgranskning, nu ett tag, för att rensa och se om det finns fler idiotiska kommentarer som absolut inte stöttar kampen mot islamiseringen.

I övrigt tackar bloggen för reklamen. Att hamna på Aftonbladets kultursida gör att fler läsare får chansen att läsa sanningen om islam.

Tack för tipset, bloggen Systemfel!

/Fröken Sverige

Inga kommentarer: