onsdag, april 01, 2009

Fler "kreativa" invandrare: Charkas tjänar miljoner på funktionsindrade

"I går berättade HP om Skatteverkets granskning av Charkas företag där det bedömts att 12 miljoner kronor betalats ut i svarta löner.

41-årige Hassan Charkas affärsidé handlar i stor utsträckning om funktionshindrade barn med assistentbehov och föräldrar, ofta invandrare, med svårigheter att få sina rättigheter tillgodosedda.

Hassan Charkas ser till att de, i sin roll som anhörigvårdare, får rätt till assistentersättning från staten och han är sedan med och delar på pengarna som kommer. Förutom sin egen VD-lön har han under de tre senaste redovisade åren, som ensam aktieägare i sitt företag, tagit ut 22 miljoner kronor.

Charkas sköter sin verksamhet från ett kontor i centrala Halmstad, på Storgatan 6, och servar ett par hundra assistentberättigade enligt LSS. Dessa kunder finns spridda över hela landet."

"Under 2007 fick Charkas Assistans drygt 81 miljoner av staten i bidrag för att bedriva assistans. Men de totala personalkostnaderna, för alla assistenterna och personalen på Storgatan, uppgick till endast till 56 miljoner kronor. Av de 24 miljoner som blev vinst på det avsattes sex miljoner i aktieutdelning. Från den obeskattade vinsten stärktes också företaget med sex miljoner kronor som placerades i en reservfond."

Hallands-Posten

– Charkas Assistans är ett av de oseriösa företagen i branschen, som vi tar avstånd från.

Ett företag i Halmstad inom branschen personlig assistans misstänks av Skatteverket ha betalat miljonbelopp i svarta löner.

Tack för tipset, Peter B!

Ja, nu ser vi ytterliggare en "kreativ" invandrare som lever gott våra skattemedel....

När tröttnar du, Svenne Kålrot?

Och till Hassan Charkas och hans gelikar säger jag: SKÄMS!


/Fröken Sverige

Inga kommentarer: