måndag, juni 09, 2008

Snabbare medborgarskap föreslås

"Ny rapport från Globaliseringsrådet rekommenderar genväg till integration: Med bra svenskakunskaper skulle invandrare kunna bli svenska medborgare redan efter två år. Normalt ska en invandrad person ha varit bosatt minst fem år i Sverige för att beviljas medborgarskap. Vi föreslår i stället att om invandraren kan uppvisa goda kunskaper i svenska så ska han eller hon kunna bli medborgare redan efter två år i Sverige"

"Men de tänker sig också att aktivitetsgraden kan främjas genom ekonomiska incitament. Som morot vill man införa en "prestationsbaserad sfi-bonus". Förhoppningen är att studiemotivationen generellt sett kan öka om framgångsrika elever - de som lär sig svenska i takt med kursplanen - får en extra ekonomisk ersättning."

"Särskilt gäller detta för dem som invandrat från länder utanför västvärlden. En klar majoritet av denna grupp av invandrade ansöker om, och blir beviljade, ett svenskt medborgarskap så snart som möjlighet ges."

Ja, det är klart. Det innebär ju livstids försörjning och att svenska staten hämtar "hem" dem, när de utbryter katastrofer i deras hemländer. (Libanon, 2006, svenska staten hämtade 8.400 personer i Libanon - det var inte direkt billigt för svenska skattebetalare!)

SvD

Tack för tipset, Paraflex!

Och svenskt medborgarskap efter två år? Jag skulle föredra 10 år!

Och det skulle nog de nordiska grannländerna med´- de som redan lider svårt under Sveriges oansvariga massinvandring!

Inga kommentarer: