måndag, juni 30, 2008

Kritik mot sharialagar tystas ned i FN-råd

"Återigen har yttrandefriheten inskränkts i rådet för mänskliga rättigheter"

"FN:s råd för mänskliga rättigheter är åter ifrågasatt. Delegater från Egypten och Pakistan hindrade i förra veckan enskilda organisationer från att ens diskutera sharialagar i samband med frågor om hedersmord och kvinnlig omskärelse. - Islam ska inte korsfästas i det här rådet, sa Egyptens delegat.

Detta ger bränsle åt de kritiker som menar att FN:s människorättsråd kidnappas av anti-demokrater och människorättsförbrytare."

"
Det var i början av förra veckan som Internationella humanistiska och etiska federationen, IHEU, och Organisationen för världsutbildning, AWE, i ett treminuterstal nämnde att tre miljoner flickor varje år omskärs i 32 länder - varav 29 är med i Islamiska konferensen, OIC. Siffrorna kommer från Unicefs speciella rapportör Halima Warzazi.

Under det korta anförandet avbröts de enskilda organisationernas representant vid ett flertal tillfällen av Pakistan, Egypten och Iran, som ville hindra alla direkta eller indirekta diskussioner av sharia i rådet för mänskliga rättigheter."

Läs mer på Dagen.se

FAKTA:
Den 30 mars förra året antog FN-rådet en mycket kritiserad resolution, föreslagen av OIC, som i princip förbjuder islamkritik.

Tack för tipset, Öjvind med flera!

Inga kommentarer: