måndag, juni 09, 2008

Sverige åt de nya svenskarna


"Sverige åt svenskarna. Ja, då menar jag afro-svenskarna, latino-svenskarna, Mellanöstern-svenskarna och asiat-svenskarna
Men nej, jag menar inte ”bitter sosse, röstar på Sverigedemokraterna i stället”-svenskarna, inte heller ”vi har ju samma hudfärg så du ska låta mig snatta”-svenskarna som springer in och ut i mataffären som är mitt jobb när jag inte kämpar med frilanskarriären.
Du däremot, den svarta hiphop-tjejen som dissekerar Reinfeldts och Sahlins argument lika lätt som Lil’ Waynes godisklubba studsar mellan dina hörlurar. Du behövs och kan få ”fler kvinnor till bolagens styrelser”-svenskar att lämna utrymme för andra perspektiv. Eller du, iranie-svensken som studerar lika hårt på juristlinjen som du firar Norooz. Du kan se till att Svensson och Muhammed verkligen är lika inför lagen på riktigt och inte bara på pappret."

"Kom ut som den afro-svensk, thai-svensk eller kanske burma-svensk du är i stället. Skäms inte för din etniska tillhörighet utan bejaka den. Om du står stadigt med båda fötterna i identiteten som svensk och i din utländska bakgrund, då vet du att ordet svensk börjar med ett bindestreck.Så Sverige åt svenskarna. Mellanöstern-svenskarna, afro-svenskarna, asiat-svenskarna och latino-svenskarna. Och råkar du vara en blek, blåögd KTH-svensk som är kompis med alla de här multi-etniska figurerna. Ja då, då är Sverige ditt land också."
Läs hela den svenskrasistiska läsarkrönikan på City.se
Bra. City.se, att ni publicerar sådant här, då ser man vart de riktiga rasisterna finns...
"Och råkar du vara en blek, blåögd KTH-svensk som är kompis med alla de här multi-etniska figurerna. Ja då, då är Sverige ditt land också."
Så snällt att ÄVEN BLEKA svenskar har rätt till sitt land - förutsatt att de kompisar med multi-etniska figurerna då, såklart....annars har svennarna inget i Sverige att göra, eller?
Föreställ er att någon skrivit tvärtom! Då hade det varit ett ramaskri och stämningarna hade haglat.

Inga kommentarer: