söndag, februari 15, 2009

Erik Almqvist utsatt för mordförsök av vänsterextrema knivmän

"Efter ett medlemsmöte med Sverigedemokratisk Ungdom (SDU) i Stockholm lördagen den 7 februari, blev ordföranden för SDU, Erik Almqvist, tillsammans med en annan medlem i ungdomsförbundet, jagad av två knivbeväpnade män. Den vänsterextrema organisationen "Revolutionära Fronten" har sedan dess tagit på sig dådet, som SDU menar är att betrakta som ett allvarligt hot mot demokratin och mot ungdomars rätt till samhällsengagemang. "

"
Almqvist och den andra medlemmen undkom genom att fly in på en kundtoalett på en restaurang och låsa om sig. Trots det gav gärningsmännen inte upp utan fortsatte med att banka på dörren och skrikandes mordhota de båda. Även restaurangpersonal mordhotades med kniv.

SDU har dröjt med att gå ut med denna händelse i media, då man varit en av gärningsmännens identitet på spåren. Man har nu lyckats identifera honom och avser återkomma med mer information om både gärningsmännen och de nätverk de ingår i. Redan nu kan man dock meddela att den mest drivande av gärningsmännen är aktiv syndikalist boendes i Malmö-området; han studerar i Lund och tränar kampsport i Malmöområdet "Rosengård". "

"Under det senaste halvåret har Erik Almqvist blivit utsatt för ett antal hot, misshandel och överfall med bland annat flaskor, käppar, stenar och nu även knivar. För ett par veckor sedan träffades Almqvist av en stor sten då han talade på ett torgmöte på Norrmalmstorg. Almqvist har även fått sitt trapphus vandaliserat med fönsterkrossning och målade hot samt hela sin ytterdörr igenlimmad. Almqvist har vidare blivit utsatt för såväl stenkastning som ägg- och burkkastning på torgmöten i samtliga Sveriges tre största städer. Allt detta under det senaste halvåret."

Läs mer på sd-kuriren

/Fröken Sverige

Inga kommentarer: