tisdag, februari 10, 2009

Debatt idag: "Om de kränktas land"


"
Nogger Black, var glassen som försvann efter att namnet uppfattades som kränkande. Är vi - i detta land - ovanligt lättkränkta eller är det utslag av diskriminering?"

Masoud Kamali: Mäktiga grupper förnekar rasismen

DO en del av diskrimineringskulturen säger männen bakom boken Folkhemmets balkanisering ? diskrimineringskulturens baksida

"Här finns kvinnorna som ansåg det var etnisk diskriminering att det inte fick bada fullt påklädda, från topp till tå, på det kommunala badhuset. Här finns den statliga ombudsmannen som likställer homosexuellas situation i Sverige på 2000-talet med de svartas situation i det rassegregerade USA i början av 1900-talet.

Alla uppmuntrade och med stöd av en statligt finansierad diskrimineringsindustri som omsätter miljardbelopp. Detta späs på av en allt tunnare soppa, en slags diskrimineringsinflation, där allt fler grupper anses i behov av särskilt skydd i lagen. I Sverige är dem som anses särskilt skyddsvärda, fler än dem som inte är det.

De som inte omfattas utgörs av en skara av vita, medelålders män som är protestanter, heterosexuella, utan funktionshinder och som behärskar svenska, inte har någon kontroversiell politisk åskådning eller särpräglat socialt ursprung eller något större belopp av pengar på banken. De är dock inte fattiga"


Debatt ikväll 20.30! Missa inte det!

/Fröken Sverige

Inga kommentarer: