tisdag, februari 17, 2009

Liveblogg TPB-rättegången: "Snart talar åklagaren om hur man svarar i telefon"

För er som följer rättegången mot TBP:

"
Just nu håller åklagare Roswall på att förklara hur ett helt vanligt mejl fungerar. “Gammal text markeras med ‘vinkelhakar’”. Behöver man verkligen slösa bort rättens tid med sådana förklaringar? Det är ju som att förklara hur man gör när man svarar i telefon. Det är inte märkligt att det börjar rapporteras om nämndemän som ser ut som om de sover i rättssalen.

Själv funderar jag på hur rätten ska kunna ta ställning till åtalet, när inte ens åklagaren själv tycks fatta vad det är han står och pratar om. Just nu (och den senaste timmen) har han ägnat åt högläsning, utan att egentligen tala om varför han gör det. Det är fullt förståeligt att man i bakgrunden ständigt hör högljudda suckar och att man bett åklagaren att komma till saken.

Om det sitter amerikanska lobbyister i publiken, så är de nog lite besvikna på bristen av driv och jävlar anamma i åklagarens framställan. De trodde kanske att det skulle bli ett äkta amerikanskt rättegångsdrama, men inte. Det här är ungefär lika upplyftande som att sitta och se på färg som torkar. Om man kunde tappa upp åklagarens framställan på flaska, hade man kunnat sälja den som sömnmedel och tjäna storkovan på det.

by Anna Troberg at 2009-02-17 11:33:58"

Läs mer på Piratpartiets liveblogg

Rick Falkvinges blogg,
Aftonbladet
Dagen
Dagen
Dagen
Nätpirater kan absurt nog inskränka yttrandefriheten
Märklig motivering när kristna försvarar fildelning
Polisen stoppar inte Pirate Bay
USA-hot om sanktioner låg bakom fildelarrazzia
Uventet vending i piratrettssaken , Krever at Telenor blokkerer piratnettsted. , Vi må stenge hele nettet for å få bukt med fildeling. , Pirate Bay-rettssaken er i gang., IDG,
IDG, så blev den första dagen, Barometern
/Fröken Sverige

Inga kommentarer: