torsdag, februari 25, 2010

"Invandrad afghan" eller islamist? DN/TT försöker mörka.

Najibullah Zazi - Wikipedia, the free encyclopedia


"En afghansk invandrare erkände på måndagen i en amerikansk domstol att han planerat ett sprängattentat i New Yorks tunnelbana.

"
Den 25-årige Zazi greps den 20 september i Denver, där han arbetade som flygbusschaufför. Åklagarna har i åtalet beskrivit hur han och flera andra försökte ansluta sig till talibanerna i Afghanistan i augusti 2008. I stället värvades de av al-Qaida i Pakistan och fick lära sig att använda vapen och sprängmedel. De uppmanades sedan att återvända till USA för att genomföra självmordsattentat, vilket de gick med på, skrev justitiedepartementet i ett pressmeddelande."

"Attentatsplanerna var tänkta att sättas i verket i höstas, strax efter årsdagen av 11-septemberattackerna, i protest mot kriget i Afghanistan."

"USA:s justitieminister Eric Holder sade att sammansvärjningen som Zazi ledde utgjorde det allvarligaste terrorhotet mot USA sedan 11 septemberattackerna 2001."

DN

Fantastiskt att kunna skriva en hel artikel om kräket, utan att nämna "islam" och "muslim" en enda gång. Afghansk invandrare...


/Fröken Sverige


Inga kommentarer: