tisdag, januari 29, 2008

DO: Kommunen borde vara föregångare

"Göteborgs stad bör fundera över vad som behöver göras för att inte utestänga medborgare från aktiviteter som alla ska ha samma tillgång till, skriver DO, Katri Linna. I dag faller domen i målet mot Kärra simhall."

"Religionsfriheten är skyddad i grundlag och är därmed en del av den svenska värdegrunden. Att respektera religionsfriheten innebär att respektera de praktiska konsekvenserna av religionsutövningen. För många muslimska kvinnor innebär deras religiösa övertygelse att deras hår och kroppar ska vara täckta.Det kan finnas situationer då exempelvis säkerhetsskäl begränsar möjligheten att bära religiös klädsel. Men så har inte varit fallet här. Simhallen har inte kunnat övertyga om varför långärmad T-shirt och träningsbyxor till skillnad från träningsoverall inte skulle kunna vara lämplig klädsel för en medföljande förälder."

"I dag har både polisen och militären huvudduk som tillbehör till uniformerna. Det gör andra aktörers motstånd och ovilja än mer obegripligt. Om grundläggande samhällsfunktioner som polis och militär kan förändra sin klädpolicy så att den inte utestänger muslimska kvinnor borde det vara en bagatell för en simhall att ordna.Katri Linna"

Läs mer på GP och läs kommentarerna där.

"I dag har både polisen och militären huvudduk som tillbehör till uniformerna" Ja, det är djupt tragiskt att islamiseringen redan gått så långt.

TILLÄGG 21.38: Kommentarerna togs bort. Uppenbarligen så svarade inte folk tillräckligt PK eller som GP önskade.

Här kommer några av dem. Resten kan fås om ni mailar mig.

Helt otroligt inlägg av: Ewa 2008-01-29 13:26

Vad är det för spciell med muslimer eftersom de kan komma hit till Sverige och bestämma hur vi ska uppföra oss De borde verkligen ta seden som den är i Sverige och försöka uppföra sig som folk gör. När ska det ta slut? Svenskarna ska duscha muslimer badar med kläder på??


Är kvinnoförtryck OK?inlägg av: M 2008-01-29 15:19

Hur kommer det sig att de jämställda svenskarna blivit så ivriga att försvara kvinnoförtryck? Det här är frågan om kulturer där kvinnokroppen anses vara så syndig och skamlig att den måste osynliggöras. Det är märkligt att så fort det gäller muslimska minoriteter glömmer det officiella Sverige alla sina ideal om jämställdhet....

Herrefolks-rasister?inlägg av: Snok 2008-01-29 15:05

På samma sida som GP skrev om detta fallet 1:a gången på nästan en hel sida så stod det några få rader om en liten flicka. Hon var 13 år och hade blivit våldtagen. Skadeståndet hon tilldömdes var långt under 20 000 kr. I Sverige finns det många, många tusen svenskar som på lösa grunder är "Icke matchningsbara" och lever under svältgränsen på grund av landets ekonomi. Hoppas att de styrande en vacker dag kan ställas till svars!

Låt det stå tomt .inlägg av: Familjen Danielsson 2008-01-29 12:01

Kommer snart en uppmaning att inte besöka badhuset mer än om nöden kräver det.Vi får låta stället stå tomt och låta det förfalla helt enkelt så kanske kommunen kommer på andra tankar.Bada var som helst men inte i Kärra och framför allt inte i Göteborgs Kommuns regi.

skandal inlägg av: Juha 2008-01-29 12:49

jaha nu var de slutbadat för min del, och nu vet jag var min röst hamnar i nästa val.

Inga kommentarer: