torsdag, januari 24, 2008

Sd vill upprätta mångkulturellt bokslut i Region Skåne

Björn Söders nyhetsbrev:

"Sverigedemokraterna motionerar i Region Skåne om krav på att Region Skåne årligen ska upprätta mångkulturellt bokslut, där invandrings- och integrationspolitikens konsekvenser för regionens ekonomi, verksamhet och trygghet belyses.

Sverigedemokraterna påpekar att invandringspolitiken i sig egentligen inte är någon fråga för Region Skåne men att den politik som förs från riksdagen i allra högsta grad har inverkan på Region Skånes områden.

- Även om frågan om invandringens påverkan på samhället och dess kostnader inte är politiskt "rumsren" är det en i allra högsta grad en angelägen fråga att diskutera. Tittar vi några år bakåt i tiden slog Landstingsförbundet redan år 2004 larm om att staten var skyldig landstingen en halv miljard för full kostnadstäckning för vården av asylsökande. Sedan dess har den vanvettiga tillfälliga amnestin för gömda flyktingar genomförts och kostnaderna skjutit i höjden, säger Björn Söder, gruppledare för Sverigedemokraterna i Region Skåne, och fortsätter:

- I rädsla för att kallas främlingsfientliga har både riksdag och region valt att blunda för de problem och ekonomiska konsekvenser som invandringen till Sverige medfört. Kostnaderna för invandringen s! lutar inte efter att immigranterna fått uppehållstillstånd utan både de och deras anhöriga fortsätter att konsumera vård på bekostnad av skattebetalarna. Det här är inte hållbart i längden.

- Invandringen innebär dock inte bara ekonomiska bekymmer. Segregation, kulturkrockar, drogmissbruk och ökad brottslighet är andra följder, säger Björn Söder och vill därför öka transparensen i den förda politiken

- Vi menar att Region Skåne årligen ska upprätta mångkulturellt bokslut, där invandrings- och integrationspolitikens konsekvenser för Region Skånes ekonomi, verksamhet och trygghet belyses, avslutar Björn Söder. "

STRÅLANDE, BJÖRN!

Inga kommentarer: