torsdag, januari 31, 2008

Han stal hundar – skulle mördas

"20-åringen, som stulit familjens hundar, ska dö. Han lockas till ett möte. Två pistoler är laddade. Efter två timmar kommer han. 17-åringen springer fram. Skjuter två skott på nära håll."

"Det tredje skottet misslyckas."

"De två systrar, 17 och 21 år, som stämt träff för att de skulle göra en affär med den nu skjutne 20-åringen, har försvunnit från platsen. Chauffören och ett vittne försöker ge den skjutne 20-åringen en första hjälp. Han förs till Centralsjukhuset, skjuten med ett skott i huvudet och ett skott i buken. Skadorna är livshotande. Han genomgår flera operationer. En kula avlägsnas. Han överlever, men hela högra benet måste amputeras."

Läs mer i Kristianstads Bladet

"Fyra unga män - 17, 18, 20 och 23 år gamla - åtalades i Kristianstad på torsdagen misstänkta för mordförsök. Offret, en 20-årig man, träffades av två pistolskott och svävade under några dygn mellan liv och död.

Skottdramat utspelades i bostadsområdet Näsby i Kristianstad på kvällen den 5 december förra året. Pistolen ska ha avlossats av den yngste i den misstänkta kvintetten. Men vice chefsåklagare Pernilla Åström i Kristianstad hävdar att de tre medåtalade aktivt understödde gärningen."

Trelleborgs Allehanda
Kristianstads Bladet

Inga kommentarer: