tisdag, januari 29, 2008

Åtalas för hot mot tonårstjejer

"En 19-åring och hans mamma åtalas för att ha hotat och misshandlat två Timråtjejer. Båda nekar, och hävdar att tjejerna ingått i ett gäng som trakasserat 19-åringen med rasistiska tillmälen."

" Polisutredningen ger ingen entydig bild av hur konflikten mellan 19-åringen och de två 17-åriga tjejerna egentligen börjat. De olika sidorna i bråket lämnar helt motsatta beskrivningar av vad som har hänt och vem som egentligen är offer.

Tjejerna säger att 19-åringen vid flera tillfällen har hotat dem och kallat dem horor. Han ska bland annat ha hotat bränna ner deras familjers hus. Vid ett tillfälle ska han och hans mamma ha huggit tag i en av tjejerna, hotat henne till livet och dragit henne i håret. Det är dessa gärningar som åklagaren nu vill ha prövade av domstolen, och stödjer sig då på tre olika vittnen.

19-åringen säger att flickorna och flera av deras kompisar under lång tid utsatt honom för rasistiska trakasserier. Även mamman ska ha blivit hånad för sitt ursprung. Det blir nu tingsrätten som får bedöma vem som är trovärdig, vid den kommande rättegången."

Läs detta i ST.NU
Tack för tipset, RIM!

Inga kommentarer: