torsdag, januari 17, 2008

Islamic Center kan anmälas för ekobrott - Skyller på branden

"För tredje året i rad har Stiftelsen Islamic Center i Malmö lämnat in en starkt försenad och bristfällig årsredovisning till länsstyrelsen. Nu hotar länsstyrelsen att polisanmäla Islamic Center för bokföringsbrott."

"Revisorn Svante Larsson, som har granskat Islamic Centers årsredovisning, skriver att den har stora brister. Det finns en stor eftersläpning i den löpande redovisningen och kvaliteten och den interna kontrollen brister. "

"Under de fem senaste åren har Stiftelsen Islamic Center inte lämnat någon årsredovisning som har godkänts av revisorn.

2002 års bokföring och en del av 2003 års bokföring brann upp vid moskébranden så då var årsredovisningen av förklarliga skäl ofullständig.

2004 års redovisning kom till länsstyrelsen sex månader för sent och fick skarp kritik av revisorn. Islamic Centers vd Bejzat Becirov skyllde på branden. Länsstyrelsen hotade med ”åtgärder”.

2005 års redovisning inkom ett år för sent. Revisorn kritiserade redovisningen. Bejzat Becirov skyllde på sjukdom hos den bokföringsansvarige.

2006 års redovisning kom till länsstyrelsen ett halvt år för sent och fick skarp kritik av revisorn. Islamic Centers kassör Midhat Ibrahimbegovic skyller på branden och på att ”vissa papper har lagts under andra papper”. "

Läs mer i Sydsvenskan

Inga kommentarer: