onsdag, januari 14, 2009

Dilsa Demirbag-Sten: Islamister är demokratins fiender

Dilsa Demirbag-Sten om antisemitismen i Gazakrigets spår.

"Rapporteringen om konflikten i Gaza fortsätter att dominera de svenska medierna. I takt med bevakningen avlöser de intellektuellas ställningstaganden varandra.

Sverige har sedan Olof Palmes tid en god relation till det palestinska ledarskapet och folket, som lever under svåra omständigheter i Gaza. Men oavsett hur man förhåller sig till parterna i konflikten kan ingen som vill kalla sig demokrat acceptera de tongångar som allt mer högljutt gör sig hörda i den svenska offentligheten.

Egendom som har kopplingar till Israel eller den judiska minoriteten har förstörts i hela Europa. En synagoga har vid två tillfällen utsatts för mordbrand i Helsingborg, judiska personer har hotats, misshandlats och beskjutits och antisemitismen florerar ogenerat i bloggosfären och på våra gator"

"
Jag lämnade helgens demonstration på Sergels torg i Stockholm, då såväl Hamas som Hizbollahs flaggor vajade tydligt. Kvar fanns bland andra Mona Sahlin och Jan Eliasson. Man behöver inte kasta sig i armarna på världens vidrigaste terroristgrupper för att visa att man förkastar den israeliska militärens agerande.

I DN (4/1) skriver Peter Löfgren att det inom Hamas finns "tydliga tendenser" till antisemitism. Hamas partiprogram vilar på idén om att skapa ett islamistisk överhöghet, utrota judar och utplåna Israel. "Tendenser"?

Andreas Malm, som är skribent på bland annat DN Kultur, uppmanar läsarna på sajten Newsmill (1/1) att stödja Irans teokrati och terrorganisationen Hamas i kampen mot Israel."

Läs hela debattinlägget av Dilsa Demirbag-Sten i Expressen

/Fröken Sverige

Inga kommentarer: