måndag, januari 19, 2009

Halalslakt och halalmärkning - eller "tillbaka till 600-talet"

Efter förfrågan så tar vi nu lite om den barbariska halalslakten, samt en bild på den vanligaste halalmärkningen. Denna bild ovan är från Coops kyckling.

Från Dagen:

Halal-slaktad kyckling vardag i svenska affärer

Djuren vänds mot Mecka och processen övervakas av en rättrogen muslim

"Ivars, Hannes, Eldorado, Willys, X-tra och Rose är några vanliga märken som säljer så kallad halalkyckling. Det innebär att köttet är slaktat enligt islamiska slaktriter. Ett diskret märke på förpackningen talar om detta."

"
Halalmärkena på kycklingförpackningarna är små och lätt att missa i butikernas frysboxar. De ser olika ut, vanligast är dock att förpackningen är märkt med en symbol som föreställer den för islam heliga byggnaden kaba. Det garanterar att köttet är halal - tillåten att äta för muslimer.

Ivars kyckling, som ägs av Sveriges största kycklingproducent Lantmännen Kronfågel, säljer halalslaktat kött.

Jenny Fridh är informationschef på Kronfågel: -Kycklingarna bedövas enligt djurskyddslagar innan själva slakten äger rum. Produktionsbandet vänds mot Mecka och så skärs halspulsådern av och hjärtat pumpar ut allt blod. Processen övervakas av en rättrogen muslim som ber bönen "I Guds namn, Allah är den störste". Utförs ofta(FS:?) i Danmark.

Ivars kycklingar slaktas i Danmark och importeras därifrån till
Sverige. Produkten är populär och säljs över hela Sverige, förklarar Jenny Fridh, och understryker att Kronfågel inte utför någon halalslakt här i Sverige.

I likhet med Ivars kyckling slaktas Hannes kyckling, Eldorado bröstfilé, Willys kycklingfilé och Coop X-tras kycklingfiléer i Danmark, enligt samma regelverk för djuromsorg och de islamiska religiösa riterna. Samtliga produkter säljs i livsmedelsbutiker över hela Sverige. Även danska Rose kyckling erbjuder halalkyckling i svenska butiker. "


På Dhimmifeldts eget favoritslakteri,qibbla ,kan man hitta denna symbol. Äter ni kebab, så äter ni förmodligen halal. Tänk på det!*ryser*Och här kan den som klarar det se halalslakt. VARNING! MYCKET OBEHAGLIGT!:
Sheep has throat slit as part of Halal Slaughter

Ett mycket bra blogginlägg om halal och kosher:

"
Och när nu muslimerna höjer sina röster och tar till religionsfriheten, och påpekar hur kränkta dom är över att det inte är så lätt att få tag i halalkött i Sverige så ser jag en eventuell förändring jag fasar för.
För några år sedan så godkändes halalslakt på kyckling hos kronfågel, men pga upprörda svenska röster så drog kronfågel in ditt förslag och skall nu enligt de uppgifter jag hittat på internet inte utöva halalslakt på sina kycklingar… På Coop kan du köpa eldorados kycklingfiléer, slaktade efter halal. För någon dag sedan fick min man en halal-kyckling i sin korg, av misstag. Han var rasande, borde ju för fan vara stora varningsskyltar för oss som inte uppskattar djurs lidande. (även om jag personligen tycker att varje köttätare bidrar till djurs lidande oavsett slaktsätt.) Halal-slaktade djur är inte svårt att få tag i, inte heller hymlar endel slakterier och återförsäljare med att dom utövar halal-slakt i sverige."

Läs gärna ALLTRebekhas blogg

/Fröken Sverige

P.S Glöm inte tråden
Företag i Sverige som stöttar islamisering som alltid ligger ute i högerspalten!

Inga kommentarer: