torsdag, januari 10, 2008

Men varför kan hon inte bada?

"Simhallen töms för att muslimska flickor ska få lära sig simma.

Men vill vi ha ett könssegregerat samhälle? I så fall är det lika bra att vi lägger ner Jämo och skrotar jämställdhetslagen, skriver Inger Stark och Maria Hagberg. "

"Bilden etsar sig fast, tre muslimska unga flickor som inte får lära sig simma!

Ett kort Rapportinslag nyligen som handlar om att nu ska simkunskap skrivas in i betyget och nu ska simkunskap utgöra inträdeskrav till gymnasiet.

I inslaget intervjuas tre flickor som inte kan delta i simundervisningen tillsammans med sina klasskamrater. Hur ska det gå?

Reportern är upprörd, flickorna är ledsna. ”Ibland, på sommaren, vill vi också kunna gå till stranden och sola och bada”, säger någon av flickorna."

"Nästa scen i Rapportinslaget. En glad och nöjd rektor från en grundskola. Han har ”löst” problemet. ”Simhallen töms på alla av manligt kön under någon/några timmar och en kvinnlig simlärare anställs”, berättar han. ”Det kostar en del men det är det värt,” säger den nöjda mannen. "

"Ingen problematisering, inget ifrågasättande av att tre unga flickor inte får vistas i närheten av pojkar på stranden eller i badhuset. Som tv-tittare ska man förstå att självklart kan inte muslimska flickor och kvinnor umgås med pojkar och män – och vi ska acceptera det? "

Läs HELA debattinlägget av Maria Hagberg och Inger Stark och rösta på Aftonbladet och titta gärna in på Min Heders hemsida

Tack för tipset, Öijvind!

Inga kommentarer: