tisdag, januari 08, 2008

Allt är förfalskat i Irak

Från Merit Wagers blogg där ni också kan se en aktuell prislista på falska dokument som man läått lurar svenska myndigheter med:

"Har Migrationsverket folk som läser utländska tidningar och kollar utländska sajter? Verket berömmer sig av att ha många utomeuropeiska anställda, ofta med egen asylbakgrund. Man kunde då tro att verket också skulle dra nytta av dem genom att låta dem noga och effektivt följa och rapportera vad som skrivs i och om de stora asylländerna. Men så verkar inte vara fallet, tyvärr.

För då borde ju Migrationsverket också ha kännedom om - genom bland annat rapporter i utländska nyhetsmedia och på utländska sajter och även det svenska P1-programmet Kaliber förra hösten - den gigantiska förfalskarmarknad som existerar i och utanför Irak.

Men i så fall: hur kan man då bevilja permanenta uppehållstillstånd på nolltid till människor som säger sig vara irakier och förföljda, ha asylskäl etc? Då skulle man väl noga kontrollera historier och dokument och inte stämpla PUT (permanent uppehållstillstånd) i förfalskade papper?"

Åter igen: "Verket berömmer sig av att ha många utomeuropeiska anställda, ofta med egen asylbakgrund."

Kan de möjligtvis vara så att dessa sitter och hjälper sina landsmän in i landet, samtidigt som ledningen blundar, bara för de är rädda om sina feta löner?

Inga kommentarer: