lördag, januari 19, 2008

Polisens årsrapport om brottssituationen i Skåne 2007

MX axplock ur rapporten:

"Åldringsbrott - Underrättelseinformationen pekar på att det finns ett antal romska grupperingar med förankring i regionen som svarar för en stor del av de aktuella brotten."

Beskrivningen av brottet känns direkt igen från vad man kunnat läsa i otaliga tidningsartiklar. Men förstås inte ett ord om att det är zigenare som legat bakom.

"Människohandel: Organisatörerna som Skånepolisen har kännedom om idag, och som bedöms vara särskilt aktiva, är nästan uteslutande romer från östra Europa. Slovakien är det vanligaste landet."

"Amfetamininförseln till Skåne kontrolleras framförallt av polacker."

"Personer med ursprung från Balkan dominerar insmugglingen av heroin till Skåne."

"Stöld av lastbilslaster/kapellskärningar: Ett nätverk av personer med ursprung på Balkan..."

PK-nissarna har verkligen rätt i att invandrarna har skapat jobb som inte ens fanns innan :) Polisen har t.o.m fått införa nya brottskoder p.g.a alla stölder från långtradare.

De har t.o.m ett särskilt avsnitt i sin rapport om just gärningsmän från Balkan:


"Det finns en stor representation av gärningsmän med ursprung på Balkan i den grova och organiserade brottsligheten i Skåne idag. De aktuella personerna och nätverken kring dem ägnar sig åt mångskiftande brottslighet, såsom smuggling och försäljning av narkotika och vapen, utpressning samt grova stölder. Allvarlig våldsanvändning förekommer och ett antal mord och mordförsök under senare år har länkningar till denn miljö. Svartklubbsverksamhet är ett centralt inslag i flera av de här personernas brottslighet."

Läs Polisens rapport här

Inga kommentarer: