söndag, januari 13, 2008

Rädda Barnen sviker flickorna

"Rädda Barnen censurerar en forskningsrapport av rädsla för att bli kallade rasister. Det hävdar forskaren som skrivit om hederskultur och sexuella övergrepp i Mellanöstern. – Rädda Barnen sviker flickorna, säger lektor Pernilla Ouis vid Malmö högskola.

-- Bortsaxat från rapporten (längst ner i artikeln) --

"En 'skamlös' kvinna som blivit av med sin heder på grund av påstått promiskuöst beteende, eller oftast – på grund av rykten om någon typ av oacceptabelt beteende, måste straffas för att hennes släktingar ska få sin heder tillbaka. Hedersrelaterat våld, och i sin mest extrema form, hedersmord, kan ses som en sanktion mot otillåten kärlek."

"När det gäller våldtäkt i många länder i Mellanöstern och Nordafrika, inklusive de tre länderna i vår studie, räddas det kvinnliga offrets heder om våldtäktsmannen gifter sig med henne, en 'eftergift' som medför kortare, eller inget, straff för brottet som begåtts."

"Tonårsflickor kan tvingas att gifta sig vid mycket låg ålder. Termen 'tvångsäktenskap' antyder att minst en av parterna inte har givit sitt samtycke till föreningen."

Aftonbladet
Nima Daryamadj: Det här är inget mindre än en skandal
Och från Nimas blogg: Ohederlig hantering av hedersforskning

Inlägget skrivit av Galenzo! Tackar! Och tack för tips, MX!

Inga kommentarer: