tisdag, januari 15, 2008

Utländska studenter känner sig kränkta

"Högskolan i Halmstad måste nu svara på två anmälningar om etnisk diskriminering från två studenter som utbildar sig till sjuksköterskor.

Ett fall gäller en muslimsk kvinna som blivit underkänd på utbildningen på vad hon själv anser felaktiga grunder. Hon uppger i sin anmälan att studierektorn och en lärare sagt att hon ska vara tacksam för att hon kan arbeta som undersköterska i Sverige, eftersom om hon bott i Iran varit tvungen att sitta hemma och inte göra något alls. Kvinnan i fråga har bott i Sverige i 21 år.

Det andra gäller en student som gått en utbildning för utländska sjuksköterskor och som inte fick ha en långärmad rock på sin praktik. Diskrimineringsombudsmannen vill nu ha svar från Högskolan om studenternas uppgifter stämmer."

Läs på SR

Nu ska DO hjälpa till och mjölka skattepengar igen...

UPPDATERING 20.25: I nättidningen Dagens Medicin kan man läsa det som SR tydligen har "glömt":

"Den ena av studenterna, som flyttade från Iran till Sverige för 21 år sedan, hävdar att hon av studierektorn och läraren har blivit kränkt och etniskt diskriminerad på grund av sin religiösa härkomst. Hon ska bland annat ha blivit anklagad för att förespråka positiv särbehandling för muslimska patienter och nekats att få byta examinator."

Jag säger som Helena på FOMI: "Hellre "vårda" till döds än visa armarna - välkommen till medeltiden!"

Inga kommentarer: