torsdag, januari 31, 2008

Han stal hundar – skulle mördas

"20-åringen, som stulit familjens hundar, ska dö. Han lockas till ett möte. Två pistoler är laddade. Efter två timmar kommer han. 17-åringen springer fram. Skjuter två skott på nära håll."

"Det tredje skottet misslyckas."

"De två systrar, 17 och 21 år, som stämt träff för att de skulle göra en affär med den nu skjutne 20-åringen, har försvunnit från platsen. Chauffören och ett vittne försöker ge den skjutne 20-åringen en första hjälp. Han förs till Centralsjukhuset, skjuten med ett skott i huvudet och ett skott i buken. Skadorna är livshotande. Han genomgår flera operationer. En kula avlägsnas. Han överlever, men hela högra benet måste amputeras."

Läs mer i Kristianstads Bladet

"Fyra unga män - 17, 18, 20 och 23 år gamla - åtalades i Kristianstad på torsdagen misstänkta för mordförsök. Offret, en 20-årig man, träffades av två pistolskott och svävade under några dygn mellan liv och död.

Skottdramat utspelades i bostadsområdet Näsby i Kristianstad på kvällen den 5 december förra året. Pistolen ska ha avlossats av den yngste i den misstänkta kvintetten. Men vice chefsåklagare Pernilla Åström i Kristianstad hävdar att de tre medåtalade aktivt understödde gärningen."

Trelleborgs Allehanda
Kristianstads Bladet

Poliser beskjutna med automatvapen

"Två poliser blev beskjutna i samband med ett bankrån i Tingsryd på torsdagskvällen. De två rånarna, maskerade, sköt med automatvapen mot de två uniformerade poliser som larmades till Swedbanks kontor på Skyttegatan vid torget centralt på orten."

Läs mer på Sydsvenskan
Kristianstads Bladet,

Stöldliga stjäl från äldre

"Polisen vill ha hjälp med att identifera tre kvinnor som misstänkts för systematiska stölder från äldre. I november var tjuvarna i Växjö. En månad senare slog de till i Enköping.

Tillvägagångssättet vid de olika stölderna liknar varandra. En och en går kvinnorna in i en butik och väljer sedan ut ett offer, oftast äldre kvinnor som lämnat sina handväskor på rullatorn eller kundvagnen när de handlar. Sen distraherar två av kvinnorna den utvalda personen samtidigt som en tredje stjäl plånboken ur väskan.

Offret märker oftast inte stölderna förens det är dags att betala, och då är tjuvarna redan långt borta.

Polisen vädjar nu till allmänheten om hjälp för att få fast tjuvarna innan de ger sig på fler äldre.
Kvinnorna sågs senast i Enköping, men kan ha rört sig vidare till en annan stad.
Så känner du igen kvinnorna på bilderna, eller vet du var de befinner sig?
Ring Efterlyst 08-702 00 90"

Tack för tipset, MX!


Muslimerna hoppas på Barack Obama

På torsdagen skrev också Paris Match att Barack Obama planerar att organisera ett möte för världens muslimer om han blir vald till USA:s näste president. Muslimer och ledare i väst ska bjudas in till mötet för en diskussion "om hur vi kan motverka allt större missförstånd och klyftor mellan den muslimska världen och väst", sade Obama i en intervju med tidningen enligt AFP.

- Jag kommer att be dem att förena sig med oss i kampen mot terrorism, men vi ska också vara villiga att lyssna på en del av deras oro, sade han i intervjun.

Som barn bodde Barack Obama fyra år i det av muslimer dominerade Indonesien tillsammans med sin mamma och en muslimsk styvfar.

Läs mer i SvD

Islams kamp för ett stor-ummah går vidare. Nu med draghjälp från Barack Obama. Måtte inte den mannen bli president i USA!

Ja till dödsdom för islamkritik

"Afghanistans senat tillstyrker att den 23-årige journalisten Perwiz Kambakhsh avrättas för att ha spridit texter som ifrågasätter Koranen och kvinnors roll i islam.Beskedet gavs på onsdagen av det afghanska parlamentets mediekontor.

Enligt kontoret gjorde senaten, benämnd meshrano jirga (äldrehuset), sitt uttalande i tisdags till stöd för den dom som tidigare avkunnats av en tingsrätt i nordprovinsen Balkh. Uttalandet tillbakavisade också omvärldens kritik av domen.

Dödsdomen över Kambakhsh fälldes för att han "skändat islam och vantolkat Koranens verser", konstaterade äldrehuset och sade sig stödja domstolens beslut. Texterna i fråga ska journalisten och studenten Kambakhsh ha laddat ner från internet."

Allehanda.se

Tack för tipset, MX!

Kvinna fastnade i klädcontainer

"När räddningstjänsten på onsdagen kom till matbutiken i Malmköping var det enda som syntes kvinnans sko som stack fram ur luckan, skriver Eskilstuna-Kuriren.

– Jag trodde först att det kanske var en katt som fastnat, men det var ju en kvinna, säger ett vittne till tidningen. För att få ut henne fick räddningspersonalen bryta upp delar av containern. "

Läs mer i Aftonbladet

Tack för tipset, Peter! Jag tror visst någon ville få lite mer att stoppa i sin egen garderob?

Migrationsverket vill utvisa döva

"Migrationsverket anser inte att det finns tillräckliga skäl för att två döva män från Elfenbenskusten, 30 och 32 år, ska få stanna i Sverige, skriver Blekinge Läns Tidning på nätet. I hemlandet levde de under svåra förhållanden sedan deras familjer förskjutit dem, säger de.

Det var först i Svcerige de lärde sig teckenspråk och kunde kommunicera med omvärlden. Men nu vill alltså Migationsverket utvisa dem."

Läs mer i Aftonbladet

Tack för tipset, Peter!

INTRESSANT KALMARSTATISTIK

"Under 2006 betalade kommunen ut ca 51 miljoner i socialbidrag till ca 1450 hushåll. Av dessa hushåll var ca 565st med utrikesfödda personer och ca 890 med svenskar. Det lite märkliga är att de svenska hushållen fick dela på ca 24,4 miljoner kronor medan de hushåll med utrikesfödda fick dela på 26,8 miljoner kronor. Eller om man räknar om det per hushåll, ca 27 500 kronor till varje svenskt hushåll och ca 47 500 kronor till varje hushåll med utländsk bakgrund."

Läs mer om Kalmar i Thoralf Alfssons blogg

Polis och åklagare blir bättre på att upptäcka och utreda hatbrott

"Fler hatbrott ska upptäckas genom att anmälningsmottagare utbildas och polisens anmälningssystem förbättras.- Tidig upptäckt av motivet bakom ett hatbrott ökar uppklaringsmöjligheten, säger Gunnar Grönkvist, kriminalkommissarie vid Rikspolisstyrelsen.

När Polisens anmälningsrutin, RAR, nu uppgraderas införs ett nytt textfält där alla anmälningsupptagare måste svara ja eller nej om det aktuella ärendet är ett misstänkt hatbrott.

-Alla polisanställda, även de i yttre tjänst, som upprättar en anmälan kommer att göra en hatbrottsbedömning. Antalet upptäckta och uppklarade hatbrott förväntas därmed öka.

Dessutom förbättras väsentligt möjligheten att ta fram statistik samt genomföra kartläggningsåtgärder angående hatbrottslighet, säger Gunnar Grönkvist.Personal som tar emot anmälningar via Polisens telefonnummer 114 14 kommer att utbildas i hatbrott- och motivbildsproblematik i syfte att höja förmågan att upptäcka eventuella hatbrottsmotiv. "

"Fakta: Hatbrott
* Hatbrott avser brott mot person, organisation eller egendom motiverat av ideologisk övertygelse eller fientlig inställning mot offret/målet på grund av hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse, sexuell läggning.

* Förutom brotten hets mot folkgrupp och olaga diskriminering, vilka förutsätter hatbrottsmotiv, kan de flesta brott vara hatbrott. Misshandel, ofredande, olaga hot och skadegörelse är typiska exempel på brott där hatbrottsmotiv förekommer.

* Utmärkande för hatbrotten är att de utgör ett angrepp på de mänskliga rättigheterna och att de strider mot grundläggande samhällsvärderingar om alla människors lika värde.

* Hatbrottsmotiv anses som en försvårande omständighet vid bedömning av straffvärdet. "

Polisen

Jag HOPPAS verkligen detta gäller alla hatbrott som görs mot vanliga svenskar med???

onsdag, januari 30, 2008

Skåneföretag i Bandidoshärva

"Skånska underleverantörer inom bygg- och städbranschen figurerar i den härva av ekonomisk brottslighet som polis och åklagare i Skåne som bästa håller på att rulla upp."

"- Ett antal skånska företag förekommer i det här. Vi håller på att gå igenom materialet och det blir i så fall separata förundersökningar mot dessa. De misstänks för bokföringsbrott eftersom de infört bluffakturor i sin bokföring, säger Mats Matsson, förundersökningsledare och chef för Ekobrottsmyndigheten i Malmö."

"De oseriösa företagarna är huvudsakligen lokaliserade till Göteborgsområdet. "

Läs mer i Ystads Allehanda

Fem gripna för stöld av lyxbilar

"Fem personer greps i natt i Helsingborg och Stockholm för omfattande stölder av lyxbilar på olika platser i Sverige. En av dem stoppades i en stulen Volvo stadsjeep XC90 med hjälp av en spikmatta i Helsingborg. Den gripne transporterades sedan till Stockholm."

"De stulna bilarna har fraktats till länder i och utanför Europa för försäljning."

Läs mer i Trelleborgs Allehanda
Kristianstads Bladet

Tullen i Trelleborg läggs ner - 32 förlorar jobbet

"Tullens fasta bemanning i Trelleborg ska upphöra under 2008. De som fyller 61 år eller är äldre erbjuds pension. De som är yngre kommer att sägas upp på grund av arbetsbrist."

"Men tullare ska köra från Malmö, Helsingborg och Ystad till Trelleborgs för att kontrollera gods och resenärer. "

Läs mer på Trellborgs Allehanda här och här

Man ska spara 500 miljoner på Tullen nu när knarket väller in och människosmuggling är en stor affärsidé för vissa kryp.... och samtidigt kan man utan att blinka lägga ut 400 miljoner PER ÅR för nystartsjobb för invandrare. (resultat 400 jobb)

Kvinna åtalas för hets mot folkgrupp

"Kalabalik" vid Vivallabadet i somras har nu lett till åtal för hets mot folkgrupp för en 39-årig kvinna.

Den åtalade har själv invandrarbakgrund - men angrep en annan folkgrupp: romer.-

Jag ska knulla er allihop, idioter, svartskallar. zigenarjävlar, var något av det kvinnan enligt vittnen sade.Denna varma junidag besökte omkring 700 personer badet. Många hörde vad kvinnan sade, vilket gör att hon kan åtalas för hets mot folkgrupp.

""Horor, horungar, slödder och tattare" skrek hon och hennes aggression gick också ut över kvinnan i kassan."

Läs mer i Nerikes Allehanda

Tack för tipset, Lasse!

Detta är framtiden som vi erbjuder våra barn och barnbarn. Primitiva kamper mellan olika invandrade grupper. Land mot land. Shia mot sunni. Islam mot kristendomen... Är det det vi vill?

Tände eld på skolflickas hår

"Någon försökte tända eld på en högstadieflickas hår på en skola i Landskrona. Flickan chockades men fick inga fysiska skador.

Händelsen utspelades i torsdags förra veckan på Gustav Adolfskolan, som tidigare haft ordningsproblem. En pojke som fanns i närheten såg att det började glöda i flickans hår och släckte elden med sina händer, rapporterar Helsingborgs Dagblads nätupplaga.

Det är inte känt vem förövaren var, men händelsen har polisanmälts.
Flickan blev så klart skärrad och chockad och hennes föräldrar kallades till skolan. Men det hann aldrig hända något med hennes hår eftersom det släcktes direkt, säger rektor Patrik Helgesson till Helsingborgs Dagblad. "

Läs mer i Aftonbladet
Kristianstads Bladet

Jobbsatsning för invandrare förlängs

"Satsningen på instegsjobb för nyanlända invandrare har inte blivit någon framgång. Sedan reformen infördes den 1 juli förra året har bara 435 instegsjobb förmedlats. Regeringen förlänger därför tiden för anställning med särskilt stöd från 18 till 24 månader."

"Arton månader är alltför kort tid för att nyanlända ska kunna ges en verklig chans att lära sig svenska och etablera sig på arbetsmarknaden, skriver statsminister Fredrik Reinfeldt tillsammans med arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin och integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni på Dagens Nyheters debattsida."

Läs mer på SvD

"Anslagen till instegsjobb ligger dock fast vid tidigare aviserade 400 miljoner per år fram till år 2010."

DN

Försökte smita undan polisen i stulen bil

"När polispatrullen grep den narkotikapåverkade 25-åringen riktade denne ett slag med handen mot en av polisernas ansikte.

25-åringen åtalas misstänkt för försök till våld mot tjänsteman, för grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri och grov olovlig körning. Kristianstadsbon åtalas också för att ha stulit bilen, i andra hand att han kört den utan lov."

Läs mer på Kristianstadsbladet

250 000 skåningar saknar plats i skyddsrum

"För hela Skåne med en befolkning på närmare 1,2 miljoner invånare finns 938000 skyddsrumsplatser.De skånska skyddsrummen blir allt färre, enligt Sveriges Radio Malmö, och mer än en kvarts miljon skåningar är idag utan plats i skyddsrum."

"Sedan 2007 bedöms Sveriges säkerhetsläge inte längre motivera ett krav på att det byggs nya skyddsrum."

Läs mer i Kristanstadsbladet

Skottlossning i Helsingborg i natt

" Polisen fick vid halvettiden natten till onsdagen larm om skottlossning på Bryggaregatan i Helsingborg. - Det har skjutits ett okänt antal skott mot två lägenheter, berättar Minna Friberg, inre befäl vid polisen i Helsingborg."

Läs mer i HD

Väpnat rån i lägenhet på Hisingen

"Ett väpnat rån inträffade på tisdagskvällen i en lägenhet på Lantmannagatan på Hisingen. Två gärningsmän beväpnade med pistol trängde in i en lägenheten och tilltvingade sig en dator, mobiltelefoner och cirka 1 000 kronor."

"Männen hotade innehavaren i lägenheten med vapen både yxa, pistol och kniv. "

Läs mer i GP

Bil exploderade i centrala Stockholm

En bil har exploderat på Hornstull i Stockholm. Polisen utesluter inte att det rör sig om ett bombattentat. - Bilar brukar inte explodera av sig själva, säger Thomas Johansson på polisens länskommunikationscentral till Expressen.se.

tisdag, januari 29, 2008

Massavrättningsdag i Iran imorgon

Så många som 28 personer är under tisdagen överflyttade till Evin-fängelset i Teheran, där de troligtvis kommer att bli avrättade på onsdag (imorgon), säger en norsk-iransk människorättsaktivist.

- Fanger fra andre fengsler får beskjed om å pakke sakene sine for å bli forflyttet til Evin-fengselet i Teheran. Det kan være snakk om så mange som 28 personer. Noen av dem skal henrettes inne i selve fengslet, mens andre skal henges offentlig onsdag morgen, forteller menneskerettsaktivisten (Mahmood Amiry-Moghaddam) til VG Nett.

Han fruktar att flera av dem som blir avrättade är minderåriga.

Mahmood Amiry-Moghaddam´s blogg

Två bilbränder på Rosengård

"Två gånger under natten mot tisdagen drabbades Rosengård av bilbränder som misstänks vara anlagda. På Ramels väg började en bil brinna vid 00.30-tiden. Strax efter klockan 04 började en annan bil brinna vid Rosengårdsbadet på von Rosens väg."

Läs mer i Sydsvenskan

Åtalas för hot mot tonårstjejer

"En 19-åring och hans mamma åtalas för att ha hotat och misshandlat två Timråtjejer. Båda nekar, och hävdar att tjejerna ingått i ett gäng som trakasserat 19-åringen med rasistiska tillmälen."

" Polisutredningen ger ingen entydig bild av hur konflikten mellan 19-åringen och de två 17-åriga tjejerna egentligen börjat. De olika sidorna i bråket lämnar helt motsatta beskrivningar av vad som har hänt och vem som egentligen är offer.

Tjejerna säger att 19-åringen vid flera tillfällen har hotat dem och kallat dem horor. Han ska bland annat ha hotat bränna ner deras familjers hus. Vid ett tillfälle ska han och hans mamma ha huggit tag i en av tjejerna, hotat henne till livet och dragit henne i håret. Det är dessa gärningar som åklagaren nu vill ha prövade av domstolen, och stödjer sig då på tre olika vittnen.

19-åringen säger att flickorna och flera av deras kompisar under lång tid utsatt honom för rasistiska trakasserier. Även mamman ska ha blivit hånad för sitt ursprung. Det blir nu tingsrätten som får bedöma vem som är trovärdig, vid den kommande rättegången."

Läs detta i ST.NU
Tack för tipset, RIM!

Kritik mot utvisning till Afghanistan

"Idag, tisdag, ska enligt planerna tre afghanska män utvisas från Sverige till Kabul med hjälp av polis. En av männen kommer från södra Afghanistan. Dit är det för farligt att utvisa någon, enligt Migrationsverket, men inte till huvudstaden Kabul och mannen ska skickas dit trots att han saknar anknytning till staden."

"Men Sveriges utsända migrationsattaché, Nawal Atme, menar att man först måste utreda om de som återvänder har något att komma till.
– Man måste undersöka om det finns ett familjenätverk innan man skickar någon till Kabul eller andra städer. "

Läs mer på SR

Har de "flytt" från krig eller har de flytt till Sverige för de har dåligt med kompisar? Det tror jag inte många vill vara med och betala kanske livstids försörjning för, väl?

Halsen skulle skäras av som på ett svin

"En 37 år gammel brite har tilstått at han og hans medsammensvorne ville kidnappe og drepe en muslimsk soldat i den britiske hæren, bekrefter en advokat. Soldaten skulle «halshogges som et svin»."

"Aktor Nigel Rumfitt sa under en rettssak i Leicester i Midt-England tirsdag at 37-åringen Parviz Khan er en ytterliggående og voldelig islamist. Han sto sentralt i et nettverk i storbyen Birmingham som samlet inn penger og utstyr til terrorister, hevdet Rumfitt.

- Han var rasende over tanken på at muslimer gjorde tjeneste som soldater i den britiske hær, framholdt Rumfitt. Khan har tidligere sagt seg skyldig i at han sammen med tre andre planla å halshogge en soldat og legge opptak av drapet ut på internett."

Läs mer i VG

Förtvivlad, arg och frustrerad

Detta är en av bloggens läsare som delat med sig av en mycket vidrig upplevelse. Tack, UNZIPP!

"Hur kan man som förälder förhindra?

Min sons bästa kompis (16 år) ligger på sjukhus. Knivskuren och blåslagen. Jag kallar honom för XX.XX har blivit ovän med en kompis som är invandrare (NN), vilket resulterade i att de möttes på en öde skolgård igår kväll för att "göra upp.

"XX hade 2 kompisar med sig och så hade också NN. "Mötet" startade med att XX fick en tegelsten kastad på sig. Som på en given signal, dyker plötsligt ett gäng på 11 stycken invandrare upp, som visar sig vara vänner och uppbackning till NN. Då "flyr" XX's 2 kompisar därifrån. En av invandrarna drar kniv och hugger XX i ryggen. Två andra pucklar på honom. Resten står och tittar på.

Mirakulöst nog lyckas XX komma loss och springa därifrån till en restaurang i närheten där han ber personalen om hjälp att köra honom hem.

När XX kommer hem svimmar hans far av chocken och när han hämtat sig kör han sin son till sjukhuset. Som tur var visade det sig att knivhugget tagit ytligt, utan några inre skador. Han får dock ligga kvar på sjukhuset 1 vecka p g a skadorna. Utgången kunde lika gärna ha blivit dödlig.

Som förälder blir man förtvivlad och frustrerad. Har genom min son fått veta att det är alltför vanligt att när ungdomar blir ovänner så dröjer det inte länge förrän de beslutar sig för att de ska träffas någonstans för att "göra upp." Oftast är det bagateller som utlöser det hela. Enligt min son är det uteslutande invandrare som alltid föreslår denna slutuppgörelse eller "lösning" på en schism.

Jag tycker givetvis att det är omdömeslöst att gå med på att möta sin antagonist på en öde skolgård i mörkret. Man kanske dock inte kan förvänta sig ett moget övervägande av en 16-åring vars pubertetshormoner rusar runt i kroppen när ilskan segrar över förnuftet.Både min son och XX bor i stabila hem, med stabila uppväxtförhållanden i centrum i Göteborg. Det är således inte bara i förorterna dessa gängslagsmål är vardagsmat numera.

I alla skolor och i alla stadsdelar blandas klasserna med svenskar och invandrare. Tonen har blivit råare, attityden hårdare, våldet är numera vardagsmat bland ungdomar. Ovänskap ska lösas med våld som första och enda alternativ. Jag drar inte alla invandrare över en kam.

Däremot är jag inte blind utan vet att det handlar om kulturer som är så långt ifrån den svenska som man kan komma. Detta fanns inte i Sverige för bara 10 år sedan. Det spelar således ingen roll om invandrare föds i Sverige och går i svenska skolor för att assimileras i det svenska beteendet och moralen. Deras föräldrar fostrar dem enligt sina egna kulturer i alla fall, vilket får till följd att det är denna våldsbenägna nya vardagskultur som sprids i skolorna och bland ungdomarna. Inte den svenska kulturen. Inte i Sverige.

Sama fenomen ser vi i samtliga s k mångkulturberikade länder i Europa.Hur kan man som förälder förhindra?

Hur ska detta sluta om den ansvarslösa invandringspolitiken får fortgå?"

DO: Kommunen borde vara föregångare

"Göteborgs stad bör fundera över vad som behöver göras för att inte utestänga medborgare från aktiviteter som alla ska ha samma tillgång till, skriver DO, Katri Linna. I dag faller domen i målet mot Kärra simhall."

"Religionsfriheten är skyddad i grundlag och är därmed en del av den svenska värdegrunden. Att respektera religionsfriheten innebär att respektera de praktiska konsekvenserna av religionsutövningen. För många muslimska kvinnor innebär deras religiösa övertygelse att deras hår och kroppar ska vara täckta.Det kan finnas situationer då exempelvis säkerhetsskäl begränsar möjligheten att bära religiös klädsel. Men så har inte varit fallet här. Simhallen har inte kunnat övertyga om varför långärmad T-shirt och träningsbyxor till skillnad från träningsoverall inte skulle kunna vara lämplig klädsel för en medföljande förälder."

"I dag har både polisen och militären huvudduk som tillbehör till uniformerna. Det gör andra aktörers motstånd och ovilja än mer obegripligt. Om grundläggande samhällsfunktioner som polis och militär kan förändra sin klädpolicy så att den inte utestänger muslimska kvinnor borde det vara en bagatell för en simhall att ordna.Katri Linna"

Läs mer på GP och läs kommentarerna där.

"I dag har både polisen och militären huvudduk som tillbehör till uniformerna" Ja, det är djupt tragiskt att islamiseringen redan gått så långt.

TILLÄGG 21.38: Kommentarerna togs bort. Uppenbarligen så svarade inte folk tillräckligt PK eller som GP önskade.

Här kommer några av dem. Resten kan fås om ni mailar mig.

Helt otroligt inlägg av: Ewa 2008-01-29 13:26

Vad är det för spciell med muslimer eftersom de kan komma hit till Sverige och bestämma hur vi ska uppföra oss De borde verkligen ta seden som den är i Sverige och försöka uppföra sig som folk gör. När ska det ta slut? Svenskarna ska duscha muslimer badar med kläder på??


Är kvinnoförtryck OK?inlägg av: M 2008-01-29 15:19

Hur kommer det sig att de jämställda svenskarna blivit så ivriga att försvara kvinnoförtryck? Det här är frågan om kulturer där kvinnokroppen anses vara så syndig och skamlig att den måste osynliggöras. Det är märkligt att så fort det gäller muslimska minoriteter glömmer det officiella Sverige alla sina ideal om jämställdhet....

Herrefolks-rasister?inlägg av: Snok 2008-01-29 15:05

På samma sida som GP skrev om detta fallet 1:a gången på nästan en hel sida så stod det några få rader om en liten flicka. Hon var 13 år och hade blivit våldtagen. Skadeståndet hon tilldömdes var långt under 20 000 kr. I Sverige finns det många, många tusen svenskar som på lösa grunder är "Icke matchningsbara" och lever under svältgränsen på grund av landets ekonomi. Hoppas att de styrande en vacker dag kan ställas till svars!

Låt det stå tomt .inlägg av: Familjen Danielsson 2008-01-29 12:01

Kommer snart en uppmaning att inte besöka badhuset mer än om nöden kräver det.Vi får låta stället stå tomt och låta det förfalla helt enkelt så kanske kommunen kommer på andra tankar.Bada var som helst men inte i Kärra och framför allt inte i Göteborgs Kommuns regi.

skandal inlägg av: Juha 2008-01-29 12:49

jaha nu var de slutbadat för min del, och nu vet jag var min röst hamnar i nästa val.

Nu får saudiska kvinnor köra bil

"Nu får kvinnor köra bil i Saudiarabien. Som sista land i världen avskaffar Saudiarabien den lag som förbjuder kvinnor att köra bil. Det kan dock dröja innan kvinnor kan ses bakom ratten i Saudiarabien."

"För att lugna en allt hätskare debatt ger landets ledare med sig och avskaffar förbudet mot kvinnliga bilförare. Det ålderdomliga förbudet härstammar från den saudiarabiska statens bildande 1932. Det annars teknologiskt välutvecklade Saudiarabien är det enda land i världen där kvinnor fram tills nu inte har haft rätt att köra bil. "

Läs mer i Expressen

Nu avgår Manas chefredaktör

"Babak Rahimi, chefredaktör för den kontroversiella tidskriften Mana, lämnar sitt jobb. Efter att anklagelserna om att Sharare Irani, en av Manas grundare, skulle vara påhittad nu bekräftats, väljer Babak Rahimi att avgå som chefredaktör.Babak Rahimi har lämnat olika uppgifter om vem finns bakom pseudonymen Sharare Irani.

Till TT Spektra har han tidigare sagt att en kvinnlig iransk journalist använt det fingerade namnet för att skydda sin identitet. Frilansjournalisten och den tidigare redaktören på Mana, Lawen Mohtadi, gick i förra veckan ut och sade att Babak Rahimi inför henne erkänt att han står bakom pseudonymen.

När Manas tidigare chefredaktör, Christina Lindström, nu stöder den versionen var måttet rågat för Babak Rahimi.- Från att ha varit en politisk sak har man tagit ner det till smutskastning och det tycker inte jag är rätt mot Mana, säger Babak Rahimi till Sydsvenskan, som förklaring till sin avgång. "

Läs mer i Expressen på länkarna nedan:

Manas chefredaktör slutar
Mana till besinning
Sanningen om Mana

Polisen fick i lördags avhysa en man från biblioteket i Broby. Personalen upplevde mannens agerande som obehagligt och ringde polisen. Det är inte för

"Polisen fick i lördags avhysa en man från biblioteket i Broby. Personalen upplevde mannens agerande som obehagligt och ringde polisen. Det är inte första gången mannen hamnat i dispyt med personalen där. Mannens agerande har resulterat i en rapport om ofredande. Mannen har i sin tur anmält bibliotekspersonalen för diskriminering."

Läs mer i Kristanstadsbladet

Ett nytt fall för DO? Man kan uppföra sig hur som helst bara man kan anmäla för diskriminering och få ut en slant.....? Eller?

Malmöklass får huvudroll i tv-serie

"Under våren har klass 9 A på Johannesskolan i Malmö huvudrollen i en tv-serie i Sveriges Television.Skolan har tidigare kritiserats av Skolverket för "bristande måluppfyllelse" och var under en period nedläggningshotad."

Läs mer på Kristanstadsbladet

Nu får SVT "rätta till" vad politikerna i Malmö misslyckats med....

Sd kritiserades för sin människosyn

"Det hettade till ordentligt på årets första kommunfullmäktige i Hässleholm, då man av tradition är gäst hos Hässleholms församling och håller sammanträdet i församlingshuset.ºº- Nu ser vi än en gång vilken syn de har på människorna som finns inom våra gränser. Det är skrämmande, sa oppositionsrådet Tommy Nilsson (s) som inledde debatten efter det att Patrik Jönsson (sd) krävt att skrivningen om mångkulturellt samhälle skulle strykas i bidragsregler för studieförbund."

Läs mer i Kristanstadsbladet

Bra sagt, Patrik Jönsson, sd!

Tillslag mot Bandidos i Lövestad

"Tidigt på tisdagsmorgonen gjorde polisen ett samlat tillslag mot Bandidos i Lövestad. Samtidigt gick man in i den kriminella mc-klubbens lokaler i Helsingborg. På båda platserna har personer frihetsberövats."

Kristianstadsbladet

Bandidos affärsidé - göra vita pengar svarta

"Ekobrottsmyndigheten är drivande i det tillslag som nu har skett mot Bandidos. Insatsen är inriktad på att sabotera Bandidos affärsidé som går ut på att göra vita pengar svarta så att de ska kunna betalas ut som svarta löner i byggbranschen."

Läs mer i Kristanstadsbladet

Göteborg fälls för diskriminering

"Hovrätten fäller Göteborgs stad för diskriminering av två muslimska kvinnor som kördes ut från Kärra simhall. Kvinnorna tilldöms ett skadestånd på 20 000 kronor var. "

"Hovrätten säger att det kan vara fråga om diskriminering även om personalen vid simhallen inte hade någon sådan avsikt. Domstolen anser att omständigheterna var sådana att det finns anledning att anta att kvinnorna har blivit diskriminerade genom tillsägelserna att byta kläder. Göteborgs stad måste då bevisa att tillsägelserna helt saknade samband med kvinnornas religion. Det lyckades inte Göteborgs stad med, enligt hovrätten."

Läs mer i GP

Vill ni Kärra stå på sig eller be Göteborgs stadsdel Kärra att överklaga eller något i den stilen, så maila stadsdelsnämndes ordförande, Tord Karlsson (s) ordförande på tord.karlsson@goteborg.sap.se

måndag, januari 28, 2008

Fem åtalas för skottlossning

"Två av de sju som misstänks för inblandning i mordförsöket 5 december på Bjäregatan på Gamlegårdsområdet i Kristianstad har avförts från utredningen."

"På torsdag ska åtal vara väckt i målet.Som det ser ut nu kommer vice chefsåklagare Pernilla Åström att åtala fyra unga män, samtliga häktade, och en 17-årig kvinna. "

Läs mer i Kristanstadsbladet

Polis med skyddad identitet

Polisen Kickis Åhré Älgamo som lever med skyddad identitet. Om att arbeta med hedersrelaterad brottslighet och ha "knäckt koden". Anita Jacobsson träffar henne.

Lyssna på SR

Tack för tipset, Anonym!

- Vil du at jeg skal tenne på, din jævla hore?

"Da en pøbelgjeng fyrte av raketter mot «Sofias» venninne på nyttårsaften, grep hun inn. Jenta ga klar beskjed om at de skulle slutte med villmannskytingen, men da fikk hun en rakett trykket inn i munnen.
- Vil du at jeg skal tenne på, din jævla hore, truet en av guttene."

Också norska Dagbladet har tagit upp dessa vidriga händelser och har dem på förstasidan.

Ny blogg - FALKBLICK

Jag önskar Grue, Emme K, Henrik Waldemarsson och Peter Johansson lycka till, då de har startat en ny gruppblogg med namnet Falkblick. Besök den!

Polisanmälan mot Expo inlämnad!

"Med anledning av Expressens artikel om hur några få sverigedemokrater med pengar aktivt stöttat organisationer med tveksam politisk agenda har i dagarna en polisanmälan inlämnats där organisationen Expo anklagas för diverse brott.

I artikeln delger Expressen oss uppgifterna att några sverigedemokrater och f.d. sverigedemokrater stöttat politiska organisationer med pengar genom att bl a köpa en bok!

Hur man nu kan anses vara nazist för den sakens skull är väl något som bara existerar i Expazis grumliga s.k. “intellekt”.

Hur som haver säger Expressen explicit att man fått dessa uppgifter från Expo och att dom är framtagna från telefonlistor och bank/post-transfereringar. Reaktionerna bland många skribenter i bloggosfären har varit blandade, men genomgående verkar alla vara intresserade av hur Expo egentligen kommit över dessa uppgifter. Det finns ett alls icke oväsentligt mått av misstankar om att Expo begått flera lagbrott i samband med detta och således har en polisanmälan inlämnats. En skribent på diskussionsforumet Exilen med signaturen “Tokes son” har formulerat följande anmälan:"

Från bloggen Skymningszonen där ni också kan se hela polisanmälan mot Expo.

Every Kinda People: Humanitärpopulisternas skuld

Bloggen Every Kinda People skriver:

"Bloggen har tidigare skrivit om det bestialska knivmordet, när den 19-åriga Anton Njie i Köpenhamn blev nerstucken av tre gärningsmän som i den kalla vinternatten ville stjäla hans mössa.

Mordet fångades på bild av en bevakningskamera och mördarna kunde gripas.Nu framkommer att en av de häktade, en 19-åring, under fyra år härjat i Köpenhamn med knivar, påkar och en gång med en tom vodkaflaska.

Blir denne mångfaldige kulturberikare straffad och utvisad denna gång? Mordet kan ha haft rasistiska motiv eftersom mördaren har arabiskt utsprung och offret afrikanskt."

Och i Jyllands-Posten kan man läsa:

"De efterfølgende to år har politiet flere gange fat i i manden på grund af vold, tyveri og trusler mod en politibetjent, som han generer ved at råbe »Fucking homo« og »jeg knepper dine børn«.

(FS anm:De följande två åren har polisen flera gånger gripit mannen på grund av våld, stölder och hot mot en polis, som han ropade "Fucking homo" och "jag knullar dina barn" till.)

I januar 2008 står han over for den alvorligste sigtelse: Drabet på 19-årige Anton Njie, som blev stukket ihjel med en kniv på Strøget i København. En brasilianer og en iraner deltog også i overfaldet. De er nu alle tre sigtet for drabet på Anton. "

SD-bloggarnas topplista 27 januari

Före detta sdaren, sedan sd-förrädaren... och numera sd-kritikern, Tommy Funebo rankar sd-bloggar:

SD-bloggarnas topplista 27 januari
objektiv SD-blogg - 2008-01-27, 13:37
I förra veckan lovade jag Grue (som lade ner sin blogg i fredags) att räkna fram en nya topplista för SD-bloggare. Föregående lista är från 9 september 2007 (kl. 23.00), och listan dessförinnan från 15 juli samma år. Placering i mätningen 9/9 anges inom parentes. Källa är Bloggtoppen politik:
6 (10) Mitt Sverige
10 (-) Every Kinda People
15 (57) Rakryggad
16 (9) sdblogg.se
18 (37) Robsten blogg
25 (71) Thoralf Alfsson
33 (25) Objektiv SD-blogg
48 (23) Söders blogg
73 (21) Jimmie Åkessons blogg
87 (77) Erik Hellsborn
93 (101) Carinas och Stefans SD-blogg
107 (59) Richard Jomshofs blogg
115 (-) Johan Hellström (mp)
119 (118) Martin Kinnunen
141 (79) Karlssons blogg
161 (-) Simon Palme (c)
162 (-) Erik Almqvist
166 (145) Tunström (s)
182 (254) En nationalmensjeviks hemsida
200 (225) Rosenbergs SD-blogg
216 (182) BSS Borlänge
244 (51) Jormas resandeblogg
300 (-) Göran Olsson
319 (337) Fredrik Ottesen
326 (306) Patrik i Politiken
337 (-) SDU-blogg
455 (369) I Knivstas intresse

Vissa har visst inte skolplikt: 5.000 elever skolkar ofta

"5.000 svenska grundskoleelever skolkar regelbundet och är totalt borta i minst två månader. Det visar en ännu ej publicerad undersökning från Skolverket som Rapport tagit del av. Kartläggningen är den första i sitt slag."

"I två av tre kommuner finns det grundskoleelever som inte har gått till skolan på minst en månad.
Under de senaste åren har Skolverket fått in allt fler anmälningar om att barn i skolpliktig ålder inte kommer till skolan. Därför har man nu, för första gången någonsin, kartlagt långtidsskolket ute i kommunerna.
I rapporten Rätten till utbildning framkommer det att det i slutet av förra läsåret var 1.600 elever som skolkade helt från skolan i en månad eller mer. 5.000 elever ströskolkade återkommande under minst två månader, och 100 elever var borta under hela läsåret."

"500 elever blev hemskickade för undervisning i hemmet på grund av säkerhetsskäl."

SVT

Man får förmoda att det finns en del semesterfirande flyktingar bland dessa. För det går ju alltid att åka på semester till de länderna man flytt från. Också under väntan på asyl i Sverige.

Och de som inte kommer tillbaka alls är väl bortgifta eller placerade i koranskolor till viss del, får man förmoda?

""Hämta hem min fru, mina barn och de andra svenskarna som sitter fast i Gaza. Tryck på i stället för att vara feg".

Det säger enligt en artikel i Norrbottens-Kuriren palestiniern Sameh Abualkhair till Sveriges utrikesminister Carl Bildt. Detta sedan hans fru Wafa och parets fyra barn rest på semester i Gaza i juni. SEMESTER i Gaza? SEMESTER i det land som de har flytt från och sagt sig ha asyl- eller skyddsskäl gentemot?! Och så har de mage att kräva att - förutom att de beviljats uppehållstillstånd med allt vad det inebär i Sverige - kräva att Sveriges utrikesminister ska gripa in när de helt frivilligt rest till det land som de sagt sig absolut inte kunna återvända till när de sökte asyl!!!

Hustrun är inte ens svensk medborgare, på vilket sätt tror man då att Sverige ska kunna lägga sig i vart hon frivilligt har rest? Att barnen är svenska medborgare är - som alla med dubba medborgarskap eller som i detta fall urpsrunglig hemvist i Palestina - vet, ingen garanti för att andra länder ska respektera det."

Merit Wagers blogg

Asylsökande semestrar i hemlandet medan de väntar på uppehållstillstånd

Kvinna fick nyårsraket i munnen

"Nyårsaftonen blev en mardröm för de två kvinnorna i Borås. En kvinna träffades av en nyårsraket i huvudet.

Hennes väninna fick en raket intryckt i munnen av en 18-årig man när hon gick fram till gänget och bad dem sluta skjuta. Han hotade att tända på raketen. På måndagen åtalades 18-åringen vid Borås tingsrätt för grovt olaga hot och ofredande uppger Sveriges Radio Sjuhärad. "

Läs mer i Aftonbladet

"Det slutade med att en 18-åring körde en raket rakt i munnen på kvinna, kallade henne "djävla hora" och hotade tända på. "

"Efter slagsmålet på Kårhuset åtalas gänget också för grov misshandel och flera har erkänt delaktighet.

Enligt stämningsansökan misshandade de en man med både kniv, flaska och dricksglas.
Våldet riktades både mot offrets kropp och huvud.


En 19-åring i gänget åtalas dessutom för övergrepp i rättssak. 19-pringen ringde upp offret för krogmisshandeln dagen efter attacken och hotade med våld om inte polisanmälan och offrets vittnesuppgifter och utpekanden togs tillbaka. #

Aftonbladet

Det ska kosta att diskriminera

"Regeringen tar krafttag mot diskrimineringen.
I dag presenterar jämställdhetsminister Nyamko Sabuni en ny diskrimineringslag.
Den ska både fungera i förebyggande syfte och gottgöra kränkta personer.
Regeringen vill minska diskrimineringen i samhället genom böter. Det ska kosta att diskriminera och den som blir kränkt ska på det viset få ersättning."

Läs mer och kommentera på Aftonbladet

DO är ju redan en affärsidé för vissa, och nu ser Nyamko till att det ska bli ännu mera lönsamt att spela offer. Allt för att göra av med skattemedel och skrämma företagare....Det börjar bli dax för oss alla att anmäla så fort vi kallas svennehora och liknande..

Islamister tar barn som gissla

"En grupp barn har tagits som gisslan av militanta islamister i en skola i nordvästra Pakistan efter en eldstrid med polis, säger landets inrikesminister till nyhetsbyrån AFP. Enligt uppgifter kan det röra sig omm upp till 250 barn. Terroristerna kräver fri lejd och provinsregeringen förhandlar med dem. "

Läs mer om den "fredliga och kärleksfulla" religionen på SvD

Skatteverket vill stoppa vigselmissbruk

"Skatteverket vill att regeringen stoppar utlänningar som kommer till Sverige över dagen enbart för att gifta sig."

"I en skrivelse säger Skatteverket att den svenska vigselfriheten "missbrukas i betydande omfattning", skriver tidningen Riksdag & Departements webbupplaga."

"Skälet för utlänningar att komma till Sverige och gifta sig är att det svenska vigselbeviset sedan kan användas i länder ute i Europa för att legitimera anhöriginvandring.Det är framför allt Tyskland och Portugal som har reagerat mot de mindre strikta svenska reglerna. Tyska kvinnor gifter sig i Sverige med män från Pakistan och kvinnor från Portugal gifter sig med män från Afrika och Asien. De nygifta männen kan sedan anhöriginvandra till respektive land inom EU."

Läs mer i DN

Sverige måste förefalla bestå av enbart idioter för folk från andra länder.....rena rama guldgruvan för alla parasiter.

Häktades för sexofredande

"Tingsrätten i Hässleholm häktade på torsdagen en 25-årig man från Hässleholm på sannolika skäl misstänkt för olaga hot, grovt hemfridsbrott, skadegörelse och sexuellt ofredande.

Samtliga brott som mannen är misstänkt för inträffade söndagen den 20 januari. Mannen trängde sig in i bostäder i Hässleholm och vid något tillfälle blottade han sig."

Läs mer i Kristianstadsbladet

Sd kräver prislapp på invandringen

"Nu efterlyser sverigedemokraterna ett mångkulturellt bokslut även i Region Skåne.

"Kostnaderna för invandringen slutar inte efter att immigranterna fått uppehållstillstånd utan både de och deras anhöriga fortsätter att konsumera vård på bekostnad av skattebetalarna. Det här är inte hållbart i längden". Det skriver Björn Söder, partiets gruppledare, i en motion. "

"Björn Söder skriver vidare att invandringen inte bara innebär ekonomiska bekymmer, utan även segregation, kulturkrockar, drogmissbruk och ökad brottslighet.

Uno Aldegren (s), oppositionsråd, svarar spontant: Hur ska vi kunna göra ett bokslut? Vi har ingen mottagningsverksamhet, som de har i kommunerna. Vad sd möjligen skulle kunna räkna till mångkulturell verksamhet är regionens tolkverksamhet, säger han också."

Läs mer i Kristianstadsbladet

Barn krossade rutor på skola

"På lördagseftermiddagen var det någon som krossade 10-15 fönsterrutor på Lindesborgsskolan i Tomelilla.

Enligt uppringaren sågs tre 10-åringar vid skolan vid samma tidpunkt. Tre rutor krossades även på en närliggande drivhus."

Läs mer i Ystads Allehanda

Bråk på Sjöbokrog ledde till flera knivhugg

"En 20-årig Sjöbobo knivhögg och misshandlade två män på Västergatan under natten till söndagen.
Mannen greps nästan direkt efter överfallen av polisen på Västergatan och anhölls under söndagen.- Bråket hade sin upprinnelse inne på restaurang Gondolen, säger inre befäl Magnus Nilsson vid polisen i Ystad. Sedan skedde misshandeln utanför på Västergatan."

"Den 23-årige mannen fick flera knivhugg av 20-åringen. Han träffades både i bröstet och i ryggen och fick ena lungan punkterad."

Läs mer i Ystads Allehanda

Göteborg: Våldtäktsförsök i Femman

"En 23-årig kvinna utsattes för ett våldtäktsförsök i Femman på lördagseftermiddagen."

"När den 23-åriga butiksanställda kvinnan skulle låsa upp dörren till lagret knuffades hon in genom dörren av en okänd man. Lagerdörren finns på utsidan av butiken, där kunderna går.Mannen blev rädd och avbröt sitt försök när en av kvinnans kollegor dök upp och försvann ut i kundhavet igen.- Han sa någonting till kvinnan, och det är på grund av det han sa som vi rubricerar det hela som försök till våldtäkt, säger polisen."

Läs detta i GP

Tack för tipset, DL!

Planerade ”al Qaida-liknande” attacker

"”Barcelonagruppen” skulle slå till i flera europeiska länder

Den spanska polisen kan ha förhindrat en ”terrorvåg”.

De misstänka terrorister som greps i Barcelona förra veckan planerade ”al-Qaida–inspirerade” attacker över hela Europa.

Det uppger den infiltratör som avslöjade ligan, rapporterar spanska El Pais.
Spanien, Tyskland, Frankrike, Storbritannien och Portugal. Dessa länder skulle alla utsättas för terroristattacker av grupper kopplade till den terrorcell som greps i Barcelona förra lördagen. "
"Männen har pakistanskt och indiskt ursprung. Bland de tio misstänkta finns tre som ska ha planerat att utföra självmordsattackerna, och en sprängmedelsexpert."

Läs mer i Aftonbladet

Om påstådda irakier och resebyråer med all included-resor till Sverige

"Som framgår av tidigare inlägg (under kategorirubriken Asyl&Migration i högerspalten) torde det vara svårt att fortsätta att tala om "människosmuggling" i samband med de många irakier och påstådda irakier som kommer just till Sverige för att söka asyl.



I själva verket handlar det allt mer om regelrätt resebyråverksamhet. Kunderna informeras om alla detaljer och även om att Sverige är lätt att lura och har man väl fått uppehållstillstånd - även om det är på falska grunder - så orkar de inte dra tillbaka det utan man sitter säkert.



Enligt svensk lag ska man förstås kunna styrka sin identitet och man ska kunna redogöra för de skäl som ska ligga till grund för en korrekt bedömning av om man har asylskäl. Men i praktiken gäller lagen inte när det gäller främst dem som är - eller säger sig vara - irakier.



Vem bryr sig om lagen när man har fått direktiv från regeringen om att fatta snabba beslut? Inte Migrationsverket. Det tycks inte falla Migrationsverket in att säga ifrån till regeringen att kraven på att de ska fatta beslut på högst tre månader generellt inte går att uppfylla..."



Läs mer i Merit Wagers UTMÄRKTA blogg

Euronews om flyktingströmmen till Sverige

"Sweden is the world's number one shelter for highly qualified Iraqi refugees. Yet Stockholm is urging the other countries of the EU to open their doors wider. Sweden is facing tough asylum questions. Its generosity feeling a strain, it may have to pull in the welcome mat."

Se videon här

Merit Wager om MFO´s nedläggning.

Poliseleverna slogs vilt

"Polishögskolans inspark urartade. Vilt slagsmål bröt ut och en eleverna fick hämtas av polis. - Det är tragiskt, säger polishögskolans föreståndare Bertil Hammarberg till Umea.expressen.se. "

"– En student omhändertogs för fylla och fyra polisanmälningar upprättades, säger Christina Neiderbro, länsvakthavande befäl i Västerbotten. Tre av anmälningarna gäller misshandel. Den fjärde olaga hot.Den omhändertagna poliseleven är en man i 25-årsåldern. Enligt vittnesuppgifter var han den som startade det slagsmål som snabbt involverade ett större antal personer."

Läs mer i Expressen

Tack för tipset, Anonym! Är det någon som vet mer om detta? Var det bara fylleproblem, eller?

söndag, januari 27, 2008

Flicka avled av fall från fjärde våningen

"En minderårig flicka fick livshotande skador sedan hon fallit från fjärde våningen på ett hus i Eksjö. Hon fördes akut till sjukhus men skadorna var så allvarliga att hon senare avled."

" Polisen vet i nuläget inte om kvinnan ramlat, hoppat eller blivit utknuffad."

Läs mer Expressen

Fler poliser utifrån efterlyses

"Rekordmånga utbildas nu till poliser för att nå regeringens mål. Studenterna med utländsk bakgrund motsvarar nästan deras andel av befolkningen. Men polisen vill ha ännu fler sökande med annan etnisk bakgrund. "

"Rekordmånga utbildas nu till poliser för att nå regeringens mål. Studenterna med utländsk bakgrund motsvarar nästan deras andel av befolkningen. Det räcker inte, tycker polisens rekryteringsansvariga."

Läs mer i HD

Alla vill till Södertälje

"2007 blev ett rekordår för flyktingmottagandet i Sverige. Och för Södertälje kommun. Inte sedan Balkankriget har så många flyktingar kommit hit. Kommunledningen höjer nu tonläget och försöker sätta stopp: ”Vi måste få en andhämtningspaus.”"

"Den så kallade ebo-lagen, som ger asylsökande rätt att bosätta sig var de vill om de själva ordnar bostad, gör att många flyktingar kommer just till Södertälje där de har släkt och vänner."

Läs mer i SvD

Svarttaxi erbjöd skjuts åt poliser

"En svarttaxiförare i Borlänge erbjöd under natten mot söndagen vad han trodde var två helt vanliga personer skjuts. I stället blev han gripen. De två han förklarat sig villig att köra var nämligen civilklädda poliser. "

Läs mer i Aftonbladet

Kyrka i Gävle blir moské

"Metodistkyrkan på Söder invigdes 1964. Nu nödgas församlingen sälja sina lokaler. Ny ägare blir Gävle islamska center."

Läs mer i Gefle Dagblad

Alla tjejer vet att fenomenet ökat, alla tjejer vet varför.

"Vi vet att vi med medelhög rädsla går förbi ett gäng svenska killar ute på stan. Vi vet också att vi i högsta skräck hellre går en lång omväg än att gå förbi ett gäng invandrarkillar. Vi vet vad de gör när vi försöker går förbi, vi vet att de ibland ställer sig och försöker blockera vägen och ofta säger äckliga saker, vi hör vilka ord de slänger efter oss. Vi vet vad tjejkompisar varit med om. Vi vet vilka som är våldsammast, vilka som har sämst kvinnosyn, vilka som är överrepresenterade.

Vi behöver egentligen inte statistiken, vi ser med egna ögon och hör med egna öron.
Varför skriker inte vi allra högst? Varför törs vi inte säga det rakt ut? Varför vågar vi aldrig yttra att den okontrollerade massinvandringen är ett direkt svek och hån mot tjejers trygghet? Varför säger vi det bara i smyg bland våra tjejkompisar? För att flickor ska vara tysta? För att fina flickor hellre flyr och tiger? Eller för att vi hellre väntar på att bli upptryckta mot en vägg och tafsade på, hellre väntar på att förnedrade med ord en gång till eller hellre väntar på att bli misshandlade eller gängvåldtagna innan vi riskerar att bli stämplade som ”rasister”?"


Läs mer av Mias strålande blogginlägg och ge henne en fin kommentar på Basin City Blues

Jag svarar här som jag svarade i hennes blogg:


TACK, MIA!!

Tack för att du - IGEN - vågade uttala det så många smyger med!

Vi vet alla att det är precis som du säger. Få är idag de tjejer i större städer som inte blivit utsatta för invandrargängs trakasserier. Framför allt sexuella.

Jag känner tjejer på 14 som blivit det och tafsade på...hotade med gruppvåldtäkt där "alla hål ska spricka"..och de som faktiskt blivit våldtagna eller utsatts för riktiga försök....och jag känner kvinnor på 55 som fått sjukskriva sig efter sexuella trakasserier av invandrargäng.

Jag känner också folk som blivit rånade och misshandlade för att de är "svennar"....och tvingats ta tillbaka sin polisanmälan för att annars ska de deras lillasyster eller dotter utsättas för gruppvåldtäkt.

Detta berör oss alla.

BRA MIA! DU ÄR EN HJÄLTE!

Mvh

/FS

Sverige stoppar förslag om skilsmässor

"Sverige stoppar ett EU-förslag om enhetligare regler för vilken lag som ska gälla när makar från olika länder vill skiljas.
Det stod klart efter ett informellt möte för EU:s justitieministrar i ordförandelandet Slovenien idag.

Enligt justitieminister Beatrice Ask, är det en viktig grundprincip att man själv får bestämma när man både vill gifta sig, och när man vill skilja sig, och den rätten skulle kunna begränsas av de nya reglerna, enligt den svenska linjen.

– Det var ett oerhört viktigt steg för jämställdheten när vi fick den rätten i Sverige, sa Beatrice Ask i samband med mötet idag, enligt TT.
Förslaget om enhetliga skilsmässoregler för EU skulle innebära att svenska domstolar i en del fall skulle bli tvungna att döma enligt andra länders lagar när en part begär skilsmässa."

Läs på SVT

lördag, januari 26, 2008

Norge: skattebetalare finansierar Pakistanska koranskolor

FOMI skriver:

"Från norska SIOE (Stop Islamisation Of Europe) kommer rapporter om att norska skattebetalare tvingas betala för muslimska resor till islamiska madrassor (strikta koranskolor) i Pakistan.

De nya rapporterna har väckt debatt i Norge om att norska skattebetalare tvinga finansiera resor för muslimska barn till Pakistan för koranskolning samtidigt som föräldrarna lever kvar i Norge på statliga bidrag.

Norska TV2 rapporterar att de norska skattepengarna inte nått fram till madrassorna alla gånger utan skall ha snappats upp på vägen av lokala myndigheter som kan ha förmedlat pengarna vidare till islamiska terrorgrupper. En del av biståndspengarna hade skickats till madrassor i Pakistans våldsamma och talibanvänliga nordvästra gränsprovins. Norska media verkar tycka att skandalen ligger i att alla norska biståndspengar inte kommit fram till koranskolorna. "

Läs mer och diskutera på FOMI

fredag, januari 25, 2008

Buskörde och eldade upp stulna bilar

"16- och 17-åringen bestämmer sig för att stjäla en bil. På Kungsvägen i Tollarp hittar de en Saab. "

"Det gick ju bra förra gången 17-åringen eldade en bil ute på en åker och ingen åkte fast. Efter en stund flammar elden upp och de går från platsen snabbt för att inte bli upptäckta. Bilen hittas dagen efter helt utbränd. Registreringsskyltar och chassinummer är borta."

Läs mer i Kristanstadsbladet

Bandidos flyttar in på ålderdomshemmet

"Av allt att döma inträffade på fredagseftermiddagen det som Lövestadsborna mest befarade medlemmar ur det kriminella mc-gänget Bandidos började flytta in i det före detta ålderdomshemmet Nilsgården.

Nilsgården är till salu för 1,9 miljoner sedan över ett år tillbaka.- Det stämmer att medlemmar ur Bandidos håller på att flytta in grejor på Nilsgården just nu. Vi har dem under uppsikt och vi har underrättat kommunledningen i Sjöbo om vad som är på gång, berättar en polisman på länskrim för YA."

Läs mer i Ystads Allehanda
Läs mer i Trelleborgs Allehanda

Två män häktade efter vapenattack

"Två män 24 respektive 36 år gamla häktades av Ystads tingsrätt på fredagen. 34-åringen är på sannolika skäl misstänkt för grovt rån i Revingeby i Södra Sandby och för grovt vapenbrott i bland annat Sjöbo.

Hans yngre kumpan häktades på sannolika skäl misstänkt för grovt hemfridsbrott och misshandel samt grovt rån och grovt vapenbrott i Södra Sandby och Sjöbo. Männen är hemmahörande i Ystad respektive Sjöbo. Båda nekar till brott."

Läs mer i Ystads Allehanda

MALMÖ: Sd-motion gällande ”Det förnekade hatet”

Sten Andersson, sd, har lämnat in en motion gällande den stigande antisemitismen i Malmö:

"I rapporten ”Det förnekade hatet”, som tagits fram av Svenska kommittén mot antisemitism, vittnar lärare, från bland annat Malmö, om återkommande problem på skolor, där framförallt arabiska och muslimska elever vägrar delta i undervisning om judendomen och Förintelsen, framhåller Adolf Hitler som ett föredöme eller helt förnekar att Förintelsen av Europas judar har ägt rum.

Rapporten visar också att, beträffande de antisemitiska incidenter där man kunnat knyta förövaren till en viss grupp, så står den muslimska gruppen för en nästan dubbelt så stor andel som de höger- och vänsterextrema grupperna tillsammans.

Så gott som samtliga lärare som konfronterats med antisemitiska yttringar vittnar också om att det saknas kunskap kring frågan och att agerandet ifrån ledningen på de berörda skolorna lämnat mycket i övrigt att önska.Om det är korrekt att antisemitismen är mer utbredd bland muslimska invandrargrupper är det av yttersta vikt att just Malmö, som en stad med en mycket hög andel invånare ifrån dessa grupper, snarast möjligt uppmärksammar och erkänner problemet."

Bra gjort, Sten Andersson!

UK: Rumänsk barnbrottsliga stoppad

"Brittisk polis grep i dag 25 personer som misstänks ha utnyttjat rumänska barn för brottslig verksamhet. Elva barn, alla under tio år, togs om hand av polisen i samband med gripandet.

Barnen tros ha smugglats in i landet för att skickas ut i centrala London och tigga, länsa fickor och stjäla. Samtliga gripna var även de rumäner.

-Organiserade ligor utnyttjar och driver på de mest sårbara medlemmarna av sin egen grupp. Med löften om ekonomisk vinning lämnar fattiga familjer ifrån sig sina barn, sade polisbefälet Steve Allen, som ledde operationen."

Läs detta på SVT

BBC - Children feared used by crime gangs
BBC - Raid children back with families

Jag kommer ALDRIG kunna förstå hur folk kan utsätta sina barn på detta sätt? VIDRIGA MÄNNISKOR!

Kaos på lågstadieskola - nu vädjar lärarna om hjälp

"Ytterligare en skola i Norrköping slår nu larm om en situation som beskrivs som kaosartad. Det är lärarna på lågstadiet Sandtorpsskolan i Åby som i ett brev till kommunen berättar om en mycket stökig miljö som drabbar undervisningen hårt.

– I vissa stunder är det svårt att bedriva någon undervisning överhuvudtaget,
säger Maria Winberg som undervisar i årskurs ett på skolan"

"Av hänsyn till eleverna vill hon inte berätta så mycket om vad som händer under skoldagarna. I brevet till kommunen beskrivs dock en rad situationer. Det handlar om elever som tar loss element i korrioder, kastar stolar, river eller slår lärare och hoppar ut genom fönstret."

"Ett stödteam med bland annat kuratorer och psykologer har dock arbetat med problemen på skolan, men det har inte hjälpt. Maria Winberg gör nu bedömningen att hälften av barnen i hennes klass inte kommer att nå målen i svenska och matematik"

Läs mer och lyssna på SR

Tack för tipset, "S"!

Skottlossning i RSkottlossning i Rinkeby

"Två män var inblandade i skottlossning i Rinkeby i nordvästra Stockholm på fredagskvällen.

När polisen kom dit fanns ingen av dem kvar. Vid 21-tiden sökte en man vård på Karolinska universitetssjukhuset i Solna för förmodade skottskador och togs in för operation. "

Läs mer i Aftonbladet

A Cutting Tradition

Läs själva i New York Times om dessa barbariska människor som stympar sina döttrar.



Tre irakiske tolke var spioner

"Mindst tre af de irakiske tolke, som arbejdede for de danske styrker, var samtidig spioner for irakiske oprørsgrupper."

"Dansk Folkeparti vil nu have undersøgt, om nogle af de tolke, som angiveligt spionerede mod Danmark, kan have fået asyl i Danmark.
"Det er forrykt, hvis nogle af de mennesker, som vi hyldede som helte og tog til Danmark, fordi deres liv var i fare, nu viser sig at være spioner for vores fjender. I så fald må deres sag gå om," siger udenrigsordfører Søren Espersen."

Läs mer på Nyhederne TV2

Tack för tipset, Galenzo!

Islams blodsritual Ashura kommer till USA



Shiamuslimer i USA firar numera öppet den barbariska blodsritualen Ashura. Betänk att detta händer i New York City, 2008. Amerikas förenta stater.

NY Daily News


Läs mer och diskutera på FOMI

Efterlyst: Savka Jemi Kristoffer Bessik


Polisen söker Savka Jemi Kristoffer Bessik som de misstänker ligger bakom flera bedrägerier på annonsforumet Blocket.se.

Mannen, som är i 20-årsåldern, är efterlyst för att ha lurat till sig varor till ett värde av omkring två miljoner kronor.

Mannen är misstänkt för att med generösa bud ha kontaktat personer som haft annonser ute på Blocket. Med löften om att pengar snart skulle föras över till mottagarnas konton har han kommit över både bilar och båtar utan att betala.

Savka Jemi Kristoffer Besik är anhållen i sin frånvaro. På Blocket har han använt sig av flera påhittade namn som Stefan Eriksson och Johan Eken.

Polisen är angelägen om att komma i kontakt med fler personer som har blivit lurade av Besik. Även personer med uppgifter om var mannen kan befinna sig idag uppmanas att höra av sig.

Har du blivit utsatt för Besiks bedrägerier, eller vet du var han är någonstans idag? Ring Efterlyst 08-702 00 90

Rikskriminalpolisens Targetlista

Rikskriminalpolisen har upprättat en Targetlista över de 100 viktigaste ledarna för den organiserade brottsligheten i Sverige. Flera stycken av dessa är organiserade i Södertälje.

"Ja, kriminella personer från Södertälje uppfyller kriterierna för att stå på vår hemliga Targetlista", säger Thord Modin från Rikskriminalpolisens underrättelsetjänst, till Realtid.se.

Targetlistan innehåller 100 namn på de viktigaste kriminella ledarna i Sverige, de så kallade logistikerna. Mellan 20–30 frilansande yrkeskriminella personer är knutna till varje logistiker.–

Det nya är att öststatsmaffian försöker ta över större svenska företag för att kunna öka penningtvätten, säger Thord Modin.

Den stora andelen syrianer/assyrier i staden har pekats ut som extra brottsbelastad, men det förnekas både av rikspolisen och den lokala polisen.– Att det finns organiserade kriminella assyrier/ syrianer beror endast på det stora antalet personer i Södertälje inte på etnisk härkomst, säger Thor Modin.

Läs mer på Realtid

Tack för tipset, MX!

Arabiskspråkig hemsida om Förintelsen

Yad Vashem
har äntligen kommit med en arabiskspråkig hemsida om Förintelsen. Den behövs verkligen i dessa den islamistiska antisemitismens tider...

Sprid den till alla skolor i Sverige ! Sprid den i alla sammanhang där det finns arabiskspråkiga i Sverige.
Läs mer på Jihad i Malmö Länk här

UMEÅ: Jätteslagsmål på Östra gymnasiet

"Två jätteslagsmål bröt på torsdagen ut på Östra gymnasiet i Umeå. Enligt polisen var ett 30-tal ungdomar inblandade. - Det är grupper med olika nationaliteter som kommit ihop sig, säger Ebbe Nyberg, länsvakthavande befäl. "

"Två gånger fick Umeåpolisen rycka ut till Östra gymnasiet sedan elever hamnat i slagsmål under torsdagen."

"Till Umea.expressen.se säger länsvakthavande befäl Ebbe Nyberg att bakgrunden är spänningar mellan olika etniska grupper på skolan."

Läs mer i Expressen

HALLÅ, SVERIGE??!!! VAKNA!!!

Vil gi innvandrere kurs for å hindre voldtekter

"Ikke-vestlige innvandrere er overrepresentert i voldtektsanmeldelser. Voldtektsutvalget anbefaler Regjeringen å lage et opplæringsprogram om holdninger til nyankomne."

"Gjerningspersoner som ikke har norsk etnisk bakgrunn er kraftig overrepresentert blant de anmeldte voldtektsforbryterne i Oslo.

Gruppen utgjør om lag 65 prosent av alle anmeldte voldtektsforbrytelser i Oslo i 2004.
I sin utredning skriver voldtektsutvalget:

«Utvalget mener (...) at det bør rettes noen særlige tiltak mot personer som er nyankomne til Norge.»

Voldtektsutvalget anbefaler at Regjeringen utarbeider «et opplæringsprogram om holdninger, grensesetting og norsk kultur under temaet voldtekt og likestilling.» "

Läs mer Aftenposten

Och Dagbladet

"Utvalget foreslår at temaet seksuelle overgrep tas systematisk inn i undervisningen både i grunn- og videregående skole, samt at forebyggende tiltak for nyankomne innvandrere styrkes.- Vi anbefaler at det vurderes å inkludere nærliggende sakstyper ved opprettelse av den sentrale enheten. Det er ikke uvanlig at politiet står overfor flere andre lovbrudd når en kvinne anmelder voldtekt. Blant annet vold i nære relasjoner, seksuelle overgrep mot barn, tvangsekteskap, menneskehandel og kjønnslemlestelse, sier utvalgets leder, Rita Sletner."

Norska regjeringen

Bråk stänger Vallhamraskolan

"Det har varit oroligt i flera veckor på Vallhamraskolan i Partille. Därför ställdes all undervisning i årskurs 6-9 in på fredagen."

"Den utlösande faktorn var ett par händelser på torsdagen som av både personal och elever uppfattade som hotfulla. Enligt uppgift från föräldrar till GP ska det dels ha rört sig om hot mot en lärare, dels en hotfull situation när ungdomar utifrån uppsökte skolan på torsdagen. Dessutom cirkulerade många rykten, bland annat om att det skulle bli mer bråk på fredagen."

"För några dagar sedan larmades polisen vid ett tillfälle till Vallhamraskolan på grund av bråk. Också då hade utomstående elever sökt sig dit för att göra upp om något."

Läs mer i GP

Beväpnade rånare slog till mot bank

"Sköt inne på kontoret
Polisen jagar tre maskerade gärningsmän som rånade Sparbanken i Åtvidaberg på fredagsmorgonen.
Rånarna forcerade entrédörren till bankkontoret med hjälp av en bil och avlossade skott inne på banken. "

"Jag såg fyra rånare med luvor som sprang ut och in i banken och skrek åt varandra. Alla hade k-pistar, några talade bruten svenska. De hotade folk som stod på torget och sade ”backa annars skjuter vi”. Jag fick en känsla av att de inte skulle tveka att skjuta, säger Carina som är kund hos en frisör som har sin salong ett par portar från Sparbanken."

Läs mer i Aftonbladet

torsdag, januari 24, 2008

Två begärda häktade för inblandning i förskolehärvan

"Misstankarna mot de två män, 48 och 42 år gamla, som i förrgår greps misstänkta för inblandning i miljonsvindeln av skattemedel med anknytning till sju förskolor i Rinkeby och Tensta har stärkts. I dag begärdes de häktade. I Rinkeby är upprördheten bland somalierna stor."

"Minst 200 personer, bland dem många föräldrar till barn som går på de aktuella förskolorna, samlades i onsdagskväll i Rinkeby Folkets hus. Stämningen var upprörd och budskapet klart: medierna ägnar sig åt svartmålning av somlierna som folkgrupp i allmänhet och av verksamheten i de förskolor som är indragna i den misstänkta ekobrottsligheten i synnerhet."

Och läs nu HOTET:

"Det finns en risk att man vänder sig mot det svenska samhället, man känner sig förtryckt, trakasserad och kollektivt bestraffad, säger Mohammed Hagi Farah, medborgarvärd i Rinkeby och själv somalier."

DN

Alltid samma förbannande gnäll och hotande från muslimerna. Det är samma sak oavsett vart i västvärlden de är...gnäller...spelar offer och hotar....

Varför inte bara flytta till ett av nästan 60 muslimska länder istället? Ni får sharia och kan gå i burka, och vi slipper gnäll och hot. Win-win situation..

Han skulle mörda Lennart Johansson

Expressen: "Den ökände gangstern och krigsförbrytaren Arkan planerade att mörda den svenske Uefa-basen Lennart Johansson i Wien. Men mordförsöket avbröts i sista stund, enligt serbisk tv. - Attentatsmännen lyckades inte finna ett lämpligt tillfälle att avrätta Johansson. Det rätta läget dök aldrig upp, säger Mirjana Jeftic, reporter vid tv-kanalen B92. "

EFTERLYST: Misshandlad av tjejgänget


"Här misshandlas Isabell, 16, av ett tjejgäng - i en fullsatt tunnelbanevagn. Ingen av de andra passagerarna gjorde nånting för att hjälpa. - Jag blev rädd när alla människor där låtsades som ingenting, säger Isabell till TV3:s "Efterlyst".


"– Det var fem tjejer ungefär, och två av dem var liksom ledarna. Det var en av dem som började örfila mig. De slog mig tre gånger och den sista gången åkte jag in med ansiktet i rutan, säger Isabell till TV3:s ”Efterlyst”."


Läs mer på Expressen och Efterlyst


Känner du igen tjejerna på bilderna? Ring Efterlyst, 08-702 00 90

Morddömd tvingas avbryta läkarstudier

"En tidigare morddömd läkarstudent får inte längre fortsätta sin utbildning på Karolinska institutet, KI. I ett pressmeddelande skriver KI att skälet är att studentens gymnasiebetyg inte går att verifiera. VHS lämnade på torsdagen även in en polisanmälan."

"I början av 2000-talet dömdes mannen, som är i 30-årsåldern, till elva års fängelse för mord och andra brott. I september förra året började han studera till läkare vid Karolinska institutet, KI.På begäran från KI har Verket för högskoleservice granskat mannens gymnasiebetyg. – När vi ringde upp gymnasieskolan visade det sig att studentens betyg inte var utfärdade av den skolan, säger Anita Johansson, generaldirektör vid Verket för högskoleservice VHS"

Läs mer om detta på Expressen

GRATTIS, Johan Lagerfelt!

Lite tråkigt att det är på grund av betygen han blir stoppad dock....för självklart ska inte mördare bli läkare!

Bloggen har skrivit om detta förut: Jag vill inte ha en mördare som kollega

Mera från MX!

Terrordåd planerades i Barcelona

"De misstänkta extremister som greps i Barcelona i lördags planerade en självmordsattack mot stadens kollektivtrafik under helgen.

Det framkom vid domstolshandlingar i går, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Gruppen var i slutfasen i tillverkning av bomber som skulle användas vid attentaten. Polisen fann sprängmedel och annan utrustning i samband med gripandena av männen, som anses ha anknytning till islamistiska grupper. Spaniens HD rekommenderade att tio av de tolv gripna hålls häktade.Två av männen släpptes tidigare på dagen.

SVT Text

Tack för tipset, Galenzo!

Sd vill upprätta mångkulturellt bokslut i Region Skåne

Björn Söders nyhetsbrev:

"Sverigedemokraterna motionerar i Region Skåne om krav på att Region Skåne årligen ska upprätta mångkulturellt bokslut, där invandrings- och integrationspolitikens konsekvenser för regionens ekonomi, verksamhet och trygghet belyses.

Sverigedemokraterna påpekar att invandringspolitiken i sig egentligen inte är någon fråga för Region Skåne men att den politik som förs från riksdagen i allra högsta grad har inverkan på Region Skånes områden.

- Även om frågan om invandringens påverkan på samhället och dess kostnader inte är politiskt "rumsren" är det en i allra högsta grad en angelägen fråga att diskutera. Tittar vi några år bakåt i tiden slog Landstingsförbundet redan år 2004 larm om att staten var skyldig landstingen en halv miljard för full kostnadstäckning för vården av asylsökande. Sedan dess har den vanvettiga tillfälliga amnestin för gömda flyktingar genomförts och kostnaderna skjutit i höjden, säger Björn Söder, gruppledare för Sverigedemokraterna i Region Skåne, och fortsätter:

- I rädsla för att kallas främlingsfientliga har både riksdag och region valt att blunda för de problem och ekonomiska konsekvenser som invandringen till Sverige medfört. Kostnaderna för invandringen s! lutar inte efter att immigranterna fått uppehållstillstånd utan både de och deras anhöriga fortsätter att konsumera vård på bekostnad av skattebetalarna. Det här är inte hållbart i längden.

- Invandringen innebär dock inte bara ekonomiska bekymmer. Segregation, kulturkrockar, drogmissbruk och ökad brottslighet är andra följder, säger Björn Söder och vill därför öka transparensen i den förda politiken

- Vi menar att Region Skåne årligen ska upprätta mångkulturellt bokslut, där invandrings- och integrationspolitikens konsekvenser för Region Skånes ekonomi, verksamhet och trygghet belyses, avslutar Björn Söder. "

STRÅLANDE, BJÖRN!

Wilders promo/ teaser koran movie new

SPRID DEN!!!

Barnboken 'tre små grisar' stoppas, kränker muslimer

FOMI skriver:

Nya PK-inskränkningar av västerländsk kultur för muslimers skull. Den här gången gäller det sagoberättelsen "Tre små grisar". En ny version av den klassiska barnsagan har avvisats från en prisceremoni hos Becta, Storbritanniens statliga undervisningsdepartement. Skälet är att sagans tre huvudrollsinnehavare är små grisar, vilket prisutdelningens ansvariga menar är kulturrasistiskt och kränkande för muslimer. En av bokens medarbetare är föga imponerad över att få sin barnbok kallad rasistisk:

The book's creative director, Anne Curtis, said that the idea that including pigs in a story could be interpreted as racism was "like a slap in the face".


Dhimmi-juryns motiveringar: boken "går inte att rekommendera" till landets muslimska grupper. Vad värre är, landets byggarbetare kan bli kränkta eftersom de tre små grisarna ses bygga hus i boken:


They also warned that the story might "alienate parts of the workforce (building trade)". The judges criticised the stereotyping in the story of the unfortunate pigs: "Is it true that all builders are cowboys, builders get their work blown down, and builders are like pigs?"


Vad detta betyder i förlängningen är att den politiska korrektheten bidrar till ett grundläggande av samma fobiska förhållande till grisar som många troende muslimer ger uttryck för. Istället för att hjälpa troende muslimer bort från sin irrationella djurskräck riskerar den politiska korrektheten att på sikt skapa liknande djurfobier hos vanliga britter. Lite Wilde vore kanske på sin plats:

"it is absurd to have a hard and fast rule about what one should read and what one shouldn't. More than half of modern culture depends on what one shouldn't read."- "The Importance of Being Earnest"

Den politiska korrektheten är en tankehämmande kraft som leder mot unilateral kulturmasochism, inte ökad öppenhet

Läs mer och diskutera på FOMI.NU

Glenn Beck CNN Headline News-Sharia in Minnesota

onsdag, januari 23, 2008

Rasismen ökar - media tiger...

På bloggen Snaphanen hittade jag denna video.

Se den! För i PK-media kommer ni inte att få läsa något ärligt och sant.

Tala inte på toaletten...

Mer från forumet Svensk Muslim:

Hur du bör bete dig i toaletten

1. Det är mustahab (rekommenderat) att täcka sitt huvud med till exempel en kufi eller liknande då du är i toaletten.

2. Att bära skor, det vill säga till exempel sandaler och detta eftersom att det är bra och du håller dig renare.

3. När du skall in i toaletten, säger du en du’a (till exempel: Allahoma inni eudhu bike minal Khubsi wal khabaisi) och sedan går du in med vänster fot först.

4. Du bör göra allting fort i toaletten och inte sitta där för länge för att toaletten är en smutsig plats. Många människor gör fel här eftersom att de till exempel läser tidningen, tittar på tv eller talar i telefon i flera timmar i toaletten.

5. du skall inte tala i toaletten. Änglarna följer inte med i toaletten, men om du talar tvingar du de att stiga in för att anteckna vad du säger.

6. Du bör alltid tvätta dina händer innan du kommer i kontakt med din kropp och efter. Detta för att stoppa risken att bakterierna sprids vidare.

7. När du skall kissa bör du sitta medan du gör det. Det är mycket bättre eftersom att urinet kommer lättare ut och du håller dig renare. När man står upp är det stor risk att urinet hamnar på ens kläder eller runtomkring och det kan leda till att du går på det. Vår ädla profet (Guds frid och välsignelser vare över honom) visste om detta och dagens forskare har kommit fram till att om man sitter medan man kissar minskar risken för att få prostata cancer riktigt mycket. Det finns hadither som säger att profeten (Guds frid och välsignelser vare över honom) brukade stå när han kissade. Förklaringen till detta är att om till exempel du är hemma eller hos någon du känner, då kan du sitta eftersom att du vet att hygien är viktig för muslimer. Men om du till exempel vill förätta dina behov på en allmän plats där hygienen inte alltid hålls, bör du istället kissa stående.

8. När du duschar, tänk på att duscha uppifrån och sedan nedåt. Detta för att hindra bakterier att ta sig upp och göra dig sjuk.

9. Det är även viktigt att du täcker dig så mycket som möjligt. Blygsamhet är en del av iman och därför bör du täcka din aura (från naveln till knäna för män) medan du duschar och bara avtäcka delarna när du skall duscha den delen.

10. När du skall lämna toaletten, går du ut med höger fot och säger ”Ghufranake”.

Tala om tvångstankar... Är det dessa människor som är Sverigs framtidshopp?

Sverige ger så mycket gratis...

Från forumet Svensk Muslim:

"Jag har ju bott utomlands (Egypten) och det enda som är lättare där än i sverige är att man vet att allt är halal (nästan i alla fall) så det är lätt att gå på restaurang, eller köpa mat osv. Dessutom är människorna ofta lite lättare att umgås med än icke-muslimer.

Utöver detta så tycker jag att det är bättre att bo i sverige. Det man har här (kollektiv-avtal, fri sjukvård, fria skolor etc) ger så mycket gratis som ger tid över att ägna sig åt sin familj på ett helt annat sätt."

Det är ju glädjande att se att "GRATIS är bra"...det gör ju det lite lättare att urhärda alla kafirer (icke-muslimer) som byggt upp Sverige, får man anta?

Islam: Londonistan



Tack för tipset, Skånepåg!

Varnas efter för stor omskärelse

"För mycket penishud togs bort på en två månader gammal bebis vid omskärelsen på Islamic Center i Malmö 2006, vilket ledde till att pojken fick svårt att kissa."

""Otillräcklig mängd penishud är mycket svårt att rätta till plastikkirurgiskt och kan innebära ett livslångt lidande för patienten med svårigheter att genomföra samlag", skriver docent Nils Wåhlin i det expertutlåtande som ligger till grund för nämndens beslut.

Socialstyrelsen har tidigare beskrivit läkarens operationsteknik som "oacceptabelt grov, oprecis och traumatiserande"."

Läs mer i Sydsvenskan

tisdag, januari 22, 2008

KLISTRAD - NYA INLÄGG UNDER: Stödinsamling för pappan som försvarade sin familj i Rödeby

"Det är snart en månad sedan dramat i Rödeby, då en 50-årig man sköt ihjäl en pojke och skadade en annan. Ett gäng ungdomar hade länge trakasserat familjen och när de dök upp mitt i natten beväpnade med tillhyggen brast det för familjefadern, som gick ut och sköt mot dem. För den utsatta familjen, där pappan nu sitter häktad misstänkt för mord och mordförsök, har helvetet fortsatt.

De har flera gånger efter händelsen utsatts för nya hot och någon har varit hemma på deras gård och vandaliserat. Ett vaktbolag finns nu vid gården vissa tider på dygnet. Pappans bror har nu öppnat ett stödkonto för att hjälpa familjen. Sätt in valfritt belopp på bankgiro: 207-4474." ("[2007-11-05] " )

Mer information på Flashback