lördag, juni 20, 2009

21-åring knivskars till döds i Köpingsvik vid bråk mellan invandrare och svenskar

"Polisen har ännu inga avgörande spår efter den person som skar en 21-åring från Linköpingstrakten till döds under midsommarfirandet i Köpingsvik.

– Vi vet inte vem gärningsmannen är, säger polisens informationschef Ulf Karlsson.

Enligt uppgifter till Ölandsbladet hamnade två ungdomsgäng i bråk med varandra på strandpromenaden intill Gröndals camping vid 00.30-tiden i natt.

– Ett större gäng svenska killar kom i bråk med ett invandrargäng, sägs det till Ölandsbladet om tragedin under midsommarfirandet."

"I det våldsamma gängbråket skadades ytterligare tre personer.

– Två killar och en tjej som samtliga hade så allvarliga skador att de fick föras till sjukhus. Dessa tre ska vara kamrater till den 21-åring som knivskars till döds och vi tror att de tillhör ett gäng på ett 20-tal personer, de flesta från Östergötland. Dessa ska höras under dagen, berättar Ulf Karlsson."

Ölandsbladet

Och nedan har ni lite ur Aftonbladets fintvättade version av händelsen:

"
En 21-årig man knivskars till döds vid ett jättebråk i Köpingsvik på Öland.

Tre andra knivskars också och vårdas fortfarande på sjukhus efter att de två gängen på 30 personer drabbat samman.

Inget vet varför bråket startade." Nehäpp?


"
I de två gäng som bråkade ingick cirka trettio personer, men hur många som deltog aktivt i bråket vet inte polisen i nuläget. Vad som startade bråket är heller inte klarlagt. "

13:55: Aftonbladet har nu uppdaterat och lagt till:

"Enligt uppgift till Aftonbladet ska det ha varit ett gäng med svenska ungdomar som slogs med ungdomar av invandrarbakgrund."

/Fröken Sverige

Inga kommentarer: