tisdag, juni 23, 2009

DF säger ner till ny moské i København


PRESSEMEDDELELSE

DF afviser ny moské i København

Dansk Folkepartis medlem af Miljø- og Teknikudvalget, Karin Storgaard, nægter at stemme for en anmodning fra Foreningen Ahlul Bait i Danmark, der på Vibevej i Københavns Nordvestkvarter vil opføre en moské i arabisk byggestil.

- Det er fuldstændig absurd, at man i nordvestkvarteret vil opføre en moské i arabisk byggestil. Den kommer til at falde fuldstændig uden for det byggeri, der allerede er i området. Dansk Folkeparti har ved flere lejligheder slået fast, at vi ikke ønsker en stormoské i København, og det gælder også på Vibevej, fastslår Karin Storgaard.

Ifølge oplysningerne fra foreningen vil facaden mod Vibevej blive 13 meter høj. Moskéens blå kakkelbeklædte kuppel vil blive 24 meter høj, ligesom der opføres to minareter hver med en højde på 32 meter.

- Det er en meget stor moské, vi taler om til en ganske lille menighed. Der er ingen tvivl om, at moskéen vil blive brugt til at gøre menigheden mere synlig, og vi har flere gange peget på, at moskéer af denne type har det med at tiltrække yderligtgående muslimer, der vil forsøge at hverve proselytter blandt moskéens besøgende, siger Karin Storgaard.

Moskéen skal foruden et bederum efter planen også indeholde amfiteater, konferencerum, overnatningsmuligheder for besøgende imamer, bibliotek og lokaler til fritidsundervisning.

- Det er helt klart, at foreningen Ahlul Bait forsøger at ekspandere med opførelsen af denne moské, og det er min klare opfattelse, at teknik- og miljøudvalget må sige fra over for opførelsen af et så stort bygningsværk, som slet ikke falder ind i omgivelserne, fastslår Karin Storgaard.

Sagen behandles på et møde i Miljø- og Teknikudvalget den 17. juni 2009.

/Fröken Sverige

Inga kommentarer: