måndag, maj 02, 2011

Carina Jämtin fiskar röster i grumliga vatten - vill ha muslimska högtidsdagar
Fjäskeriet för nya väljare har redan påbörjats med full kraft inom S. Nu vill hon att vi ska fira muslimska helgdagar istället för våra kristna. "Däremot tycker Carin Jämtin att det är dags för en översyn av de svenska allmänna helgdagarna.

–Det var länge sedan vi tittade över det. Nästan alla våra helgdagar, förutom midsommar och första maj, är religiöst kristet betingade. Sverige är i dag ett multikulturellt samhälle, och det är verkligen värt att titta på hur man kan göra.

Det är en ”väldigt grannlaga uppgift” att ta ställning till vilka dagar i almanackan som ska vara röda, betonar Carin Jämtin. Men hon ger ändå ett konkret exempel:

–Man kan fundera över om inte eid, muslimernas julafton, borde vara en helgdag" SvD Svaret från SD låter inte vänta på sig, Åkesson replikerar:

"Oacceptabelt att införa muslimska helgdagar i Sverige"

2011-05-02 12:06

I Svenska Dagbladet föreslår socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin idag att en muslimsk högtid, på bekostnad av en befintlig helgdag, ska bli en officiell svensk helgdag. Jimmie Åkesson fördömer Socialdemokraternas förslag:

- Vad Carin Jämtin i princip säger är att nationaldagen eller en kristen helgdag ska avskaffas till förmån för en muslimsk helgdag. Jag tycker att utspelet är direkt osmakligt och jag undrar om detta är en ny officiell socialdemokratisk partilinje. Jag efterlyser därför besked från Håkan Juholt i frågan huruvida han instämmer i vad hans partisekreterare sagt om att svenska helgdagar ska avskaffas till förmån för muslimska högtider.

MyNewsDesk http://svt.se/2.2262


/Fröken Sverige - röstar självklart på www.sverigedemokraterna.seGe bidragAnser ni att bloggen är viktig och bör leva vidare ?Hjälp till att stötta den, genom att skänka ett bidrag till Jihad i Malmö´ s postgiro/plusgiro 76 78 42-8, glöm INTE att märka betalningen med "FS".

Inga kommentarer: