onsdag, maj 18, 2011

Elisabet Höglund: Sverige har blivit farligare - "brottspecialiserna ljuger och mörkar"


"Kriminologer och brottsforskare tutar också ständigt i oss att antalet mord, dråp och misshandel med dödlig utgång stabilt ligger på cirka 100 om åre
t.

Antalet stiger alltså inte, även om folk tror det. Jag tycker att det är ett konstigt resonemang, eftersom Brå:s egen mordstatistik visar något helt annat.

Jag har gått igenom de senaste tio årens statistik från Brå över ”uppklarade mord och dråp”. Det är intressant läsning. Varje år under hela 2000-talet ligger antalet ”uppklarade mord och dråp” långt över de 100 om året, som kriminologerna talar om.

Under 2005 klarades 184 mord och dråp upp, under 2007 225, medan 278 fullbordade mord/dråp klarades upp under 2010!"

"Därför vill jag hävda att det dödliga våldet ökar i Sverige, även om politiker och brottsexperter förnekar det. Gör de det för att de vill få oss medborgare att tro att Sverige fortfarande är ett tryggt och säkert land att leva i med få våldsbrott?

Visserligen blev en svensk statsminister skjuten på öppen gata och en svensk utrikesminister knivmördad på ett stort varuhus, men i båda fallen fick vi lära oss att dessa mord inte gav någon sann bild av Sverige."

Läs allt av Elisabet Höglund på Aftonbladet

/Fröken Sverige - röstar självklart på www.sverigedemokraterna.seGe bidragAnser ni att bloggen är viktig och bör leva vidare? Hjälp till att stötta den genom att skänka ett bidrag genom Paysonknappen eller till Jihad i Malmö´ s postgiro/plusgiro 76 78 42-8, glöm INTE att märka betalningen med "FS". Tack för Ert stöd!

Inga kommentarer: