fredag, maj 06, 2011

SD kräver skärpt lagstiftning efter nya upplopp i Västra Frölunda2011-05-06 13:42

Stadsdelen Västra Frölunda i Göteborg skakas återigen av våld, upplopp och bränder. När polis försöker skapa lugn i området attackeras man med bl a grön laser. Med anledning av detta och omvalet lördag håller därför riksdagsledamöterna Kent Ekeroth, kriminalpolitisk talesperson, och Erik Almqvist, ledamot socialutskottet, imorgon ett torgmöte på Frölunda torg för att skapa debatt kring problemen.

Kent Ekeroth menar att polisen måste tillse att ordningen kan återställas samt att de senare årens kravaller i bland annat Göteborg, Södertälje och Malmö har visat att den svenska lagstiftningen är otidsenlig:


- Det som nu återigen händer i Västra Götaland och som tidigare hänt i bland annat Stockholm, Malmö och Södertälje, är fullständigt oacceptabelt. Klimatet i samhället har hårdnat. Den mångkulturella samhällsordningen i kombination med de etablerade partiernas ovilja att ta itu med en växande segregation till följd av massinvandring har lett till en ohålllbar situation. Sjuklöverns flumstrategier med dialogpoliser, brobyggare och en alltför ensidig fokusering på social brottsprevention har uppenbarligen inte fungerat. Det som nu utspelar sig i Västra Frölunda är ett angrepp på hela det demokratiska samhället och samhället måste därför med kraft svara på hotet från de krafter som eftersträvar laglöshet och kaos och som utsätter skötsamma medborgare, polis, och räddningspersonal för livsfara.

- Sverigedemokraterna kräver att lagstiftningen ses över så att straffen för den här typen av samhällsomstörtande brottslighet skärps och att en möjlighet att utfärda undantagstillstånd införs.

Torgmötet inleds imorgon lördag klockan 12:00 på Frölunda Torg.

För vidare information:

Martin Kinnunen
Pressansvarig
Telefon: 08-786 62 39

E-post: martin.kinnunen@sverigedemokraterna.se

Pressjouren

Telefon: 08 – 500 00 055

MyNewsDesk


Välkommen till Sverigedemokraterna i Västra Götaland

Bra sida för västgötar och andra: Sverigedemokraterna i Partille


Länk


/Fröken Sverige - röstar självklart på www.sverigedemokraterna.seGe bidragAnser ni att bloggen är viktig och bör leva vidare ?Hjälp till att stötta den, genom att skänka ett bidrag.

Inga kommentarer: