tisdag, maj 17, 2011

Robsten: Läkarbristen i Sverige är självförvålladI dag skriver media om att Sverige kommer att få en stor läkarbrist inom kort. Detta är knappast en nyhet. Men vi envisas ju med att lägga pengarna på att ta in analfabeter istället för att låta våra barn utbildas.


Det går numera knappt en dag utan att man hör någon som har drabbats av läkare som inte kan svenska, på än det ena eller andra sättet...läkaren förstår inte patienten, patienten förstår inte läkaren, läkaren kan inte läsa provsvaren och rekommenderar fel behandling, läkaren blir arg på patienten som är 75 år gammal, för att hon inte fattar vad han säger. Den muslimska kvinnliga läkaren kallar en kvinna som ber om clamydiaprov för "lösaktig".....och så vidare.... Robsten skriver bra om detta:

"Nu är det förknippas med problem med att importera utländska läkare. Enlig Värmlands Folkblad så misstänks en patient ha avlidigt p.g.a. språksvårigheter, LÄNK.


Framför allt så är det så att den läkarbrist vi eventuellt kommer att drabbas av är självförvållad. Enligt Uppdrag Granskning så lobbade Läkarförbundet intensivt för att antalet utbildningsplatser skulle skäras ned. Alla prognoser pekade på att en läkarbrist skulle uppstå om antalet utbildningsplatser skars ned, ja t.o.m. om antalet utbildningsplatser inte ökade skulle en brist uppstå. Ändå så valde politikerna att gå på det lobbande Läkarförbundets linje. Så här står det på SVT om programmet Uppdrag Granskning gjorde, LÄNK."

Läs hela inlägget här:

Läkarbristen i Sverige är självförvållad


Dagens Medicin: Dålig på svenska – missade hjärtinfarkt

"
2011-04-07 Hyrläkarens svenska var för dålig. Han förstod därför inte hur ont 66-åringen hade. Tre dagar senare var mannen död till följd av hjärtinfarkt."

Vi har också sett andra sidor av detta med utländska läkare. 2006 så vägrade en "palestinsk" läkare att behandla en patient på en vårdcentral i Blekingen. Svenskättlingen Valery Johansson var på besök, men fick ingen vård för att hon var AMERIKANSK:

"Rather than introduce himself, the doctor waved the patient's papers and shouted "she doesn't have strep throat, she doesn't have strep throat". He then added that he would not treat her.

"He said he didn't like Americans," said Johansson.
He also disliked hearing English spoken in his treatment room and soon walked out."

"
Her niece followed the doctor into the office to confront him but was told: "I don't deal with people like that"."

The Local

Falsk muslimsk doktor försökte blåsa Gerhard, 73


"
- Hej, detta är doktor Hassan. Det var jag som opererade dig. Gerhard Gustafsson blev glad över telefonsamtalet. Sahlgrenskas skickliga kärlkirurger hade några veckor tidigare räddat hans liv när kroppspulsådern spruckit. - Det kändes bra att tala med den som räddat mitt liv, säger Gerhard Gustafsson, 73."

Vi ska också tänka på att i de fall vi tar hit läkare eller sköterskor från MENA länder, så kan det mycket väl vara en av den "vårdpersonal" som brukar vara med när homosexuella har hängts, eller när kvinnor stenas till döds...eller varför inte de läkare/sköterskor som stympar händer och fötter på små barn som har stulit bröd?

Är det sådana människor vi vill ska vårda vår gamla mamma eller vårt sjuka barn?


Dessutom kommer det att bli stora problem med alla manliga läkare som inte vill ta i kvinnor och framför kvinnor som inte FÅR ta i män.

Det är nog dags att vi börjar utbilda läkare och sjuksköterskor i mängd nu. Här i Sverige!

/Fröken Sverige - röstar självklart på www.sverigedemokraterna.seGe bidragAnser ni att bloggen är viktig och bör leva vidare? Hjälp till att stötta den genom att skänka ett bidrag genom Paysonknappen eller till Jihad i Malmö´ s postgiro/plusgiro 76 78 42-8, glöm INTE att märka betalningen med "FS". Tack för Ert stöd!

Inga kommentarer: