söndag, september 24, 2006

Barroso besviken

"EU-kommissionens ordförande är besviken över att Europas ledare gett påven så lite stöd i dennes konflikt med den muslimska världen."

" Samtidigt tar Spaniens förre premiärminister José Maria Aznar påven i försvar och ifrågasätter ensidiga krav på ursäkt.

- Jag är besviken över att inte fler europeiska ledare säger "naturligtvis har påven rätt att uttrycka sin åsikt", säger José Manuel Barroso i tyska tidningen Welt am Sonntag.

Extremisters reaktion är problemet och inte påvens yttrande, anser han."

"Barroso befarar att en del europeiska ledare "oroar sig för en möjlig konfrontation" och att det också handlar om "en viss politisk korrekthet".

- Vi måste försvarar våra värderingar. Vi måste också uppmuntra sansade ledare i den muslimska världen - och de är i majoritet - att ta avstånd från denna extremism."

"José Maria Aznar har ryckt till påvens försvar och anser att denne inte har något att om ursäkt för, skriver AFP.

Den förre spanske premiärministern hävdade vid en presskonferens i fredags i USA:s huvudstad Washington att muslimer aldrig behöver be om förlåtelse. Aznar sade att åtta seklers muslimsk ockupation av Iberiska halvön kräver en muslimsk ursäkt. Han syftade på morernas väldet som tog slut när katolska kungaparet Ferdinand och Isabellas trupper drev iväg dem.

- Vi lever i en
krigstid. Det handlar om dem eller oss. Väst angrep inte islam, de angrep oss, sade Aznar.

Aznar menar att västvärlden måste se upp med ett islam som är "äregirigt" och "radikalt", något som "påverkar den muslimska världen".

- Ett fundamentalistiskt islam som vi måste bemöta eftersom vi inte har något val, sade Aznar.

- Vi är under ständig attack och vi måste försvara oss.

Läs detta i SvD


Äntligen några som vågar höja sina röster. Kan det vara så att Europa börjar vakna och inse hur farlig islamiseringen är? Låt oss hoppas det, för det har redan gått alltför långt med islams inflytande över den västliga världen. Dags att stoppa det.

José Maria Aznar har alltid haft råg i ryggen, om man jämför med resten av Europas ledare. Synd att han inte är kvar som premiärminister. Men det är härligt att se att han fortsätter att verka emot islamiseringen!

1 kommentar:

Anonym sa...

Lite lustigt att Aznar som gärna sände sina trupper för att hjälpa USA att införa vår, och bara vår, syn på frihet i Irak pratar om att vi måste försvara våra värderingar.