tisdag, september 19, 2006

Motreaktion: Påven har rätt


"
"Hatexplosionen på den arabisk-muslimska gatan är inte påvens fel. Ansvaret ligger hos dem som tar varje chans att manipulera sina anhängare och göda deras okunskap", skriver franska Le Figaro.

Även danska ledarskribenter har reagerat. "Man får akta sig för att ens antyda att vissa muslimer kan vara en aning eldfängda. Då reagerar de nämligen med att demonstrera sitt fredliga gemyt med mordhot, gatubränder och krav på knäfall och ursäkter", skriver Jyllands-Posten, vars Muhammed-karikatyrer orsakade en stormvind av muslimska mer eller mindre våldsamma protester i vintras.

Tidningen Ekstra Bladet är inne på samma linje: "Det är hög tid att överdrivet känsliga muslimer hör upp med sina tröttsamma krav på ursäkter för allt som de råkar tycka illa om", skriver tidningen. Liknande tongångar finns i en del asiatiska tidningar.

"På något sätt måste locket på för att stoppa alla dessa explosioner av fruktansvärt mobbgenererat våld. Problemet är bara att all kritik ses som en sammansvärjning mot islam", skriver den filippinska tidningen The Philippine Star."

Läs mer i SvD

Ja, vi kan ju bara hålla med. Man är verkligen trött på er, överkänsliga islamister. Dags att ni skärper er nu. Folk börjat tröttna rejält på att fjäska för er!

Inga kommentarer: