torsdag, september 14, 2006

Malmöbo kan utlämnas för krigsbrott

"Bara justitieminister Thomas Bodström kan nu rädda trebarnspappan från Malmö från utvisning, om han sitter kvar efter valet. Högsta Domstolen slår fast att mannen kan skickas till Kosovo och ställas inför rätta för mord. Huvudvittne är en annan misstänkt krigsförbrytare.

År 1998 drog kriget fram över Kosovo. Den 46-årige trebarnspappan från Malmö var då i regionen för att slåss för dess självständighet. Mannen ingick, enligt misstankarna från FN-organet Unmik, i en skara beväpnade män som den 12 augusti det året begick krigsförbrytelser i staden Peje. En civil kvinna ska ha mördats. FN-administrationen har utrett händelsen och tidigare i år kom en framställan från Unmik till Svenska myndigheter om att gripa och snarast möjligt skicka 46-åringen till Kosovo för rättegång.

Trebarnspappan, som bor på Holma i Malmö, trycker dels på att han har psykiska besvär som lägger hinder i vägen för en utlämning, dels på att risken är att rättegången blir orättvis."

Läs mer i Sydsvenskan

Vidare står att han kom till Sverige under senare delen av 1980. Och sen är han där nere och krigar 1998? Och så bor han här igen och tycker vi ska skydda honom? UT MED HONOM!

Inga kommentarer: