onsdag, juli 02, 2008

Merit Wager: Återigen: Det GÅR direktflyg till norra Irak!!!

"Den 28 juni skrev jag ett inlägg här på bloggen med rubriken Det går DIREKTFLYG till norra Irak!

Nu läser jag en artikel i Sydsvenskan - Myndigheters miss drabbade avvisad kurd - och undrar hur det kan vara möjligt att man anklagar svenska myndigheter för att Irak, trots ingånget avtal på regeringsnivå (som inte ens ska behövas…) inte vill ta emot sina egna medborgare??!

Självklart ska varje stat ta emot sina egna medborgare, Sverige ska inte acceptera ett nej från tjänstemän i den kurdiska regionen av Irak, när landets medborgare återvänder dit sedan de fått avslag på sina ansökningar om uppehållstillstånd i Sverige. Eftersom det går direktflyg till området ifråga så måste det ju gå bra för dem som fått beslut om avvisning att resa direkt hem. Det är ju inga som helst problem för tusentals kurder i Sverige att resa fram och tillbaka mellan Sverige och norra Irak, året om"

"Sverige måste stå fast vid att irakiska medborgare som inte har rätt att vistas här ska tas emot i Irak. Punkt och slut. Inte ge upp och resa tillbaka igen och lämna folk bakom sig som skrattar åt Die dumme Schweden”. Vi kan inte hysa tusentals människor i Sverige som inte har rätt att vistas är. Vi kan inte tillåta att det parallella samhället, som redan är stort, växer och växer."

Läs mer på Merit Wagers utmärkta blogg!

Tack för tipset, Paraflex!

Inga kommentarer: