måndag, juli 07, 2008

Svårt pinsam ÖB...

"FRA:s signalspaning, som innebär rätt till kontroll av all data och teletrafik till och från Sverige, är en förutsättning för att det svenska försvaret ska kunna delta i internationella insatser. Det säger ÖB Håkan Syrén i en kommentar till debatten om FRA:s verksamhet."

"När Sverige skickar soldater till exempelvis Afghanistan är det nödvändigt med underrättelser från FRA enligt Håkan Syrén.

– Ska vi kunna ta rimliga risker, ska vi kunna uppträda proffesionellt, ska vi uppträda med rimliga styrkeförhållanden, så måste vi ha uppgifter om motståndare eller den situation som vi ska gå in i. Ett medel för att få den rimliga balansen är signalspaning, säger Håkan Syrén."

Läs och lyssna på mannen (vår så kallade ÖB) som säger "rimliga" minst en gång i varje mening, på SR

Så han anser att vi kommer kunna skydda militärer i Afghanistan genom att avlyssna och spionera på 9 miljoner privata personer i Sverige? Är han så blåst, eller spelar han bara? Borde inte hans kommentar vara: Vi behöver ett starkare försvar i Sverige.

Frågan är om han överhuvudtaget kommenterar den nya FRA-lagen eller om han pratar om befintlig signalspaning?

Det är genant att höra alla dumma kommentarer som folk häver ur sig för att skydda denna skitlag. De tror uppenbarligen att alla svenskar är helt tomma i skallen.

Jag har börjat samla på idiotiska kommentarer från politiker och andra i denna frågan. Hjälp mig gärna och skicka länkar, om ni ser något.

Inga kommentarer: