fredag, augusti 22, 2008

Bert Karlsson: ”Var fan är vår åsiktsfrihet?”


"Bert Karlsson: ”Sveriges etablerade partier sysslar med politisk förföljelse”

Varje gång sverigedemokraterna går framåt i en opinionsmätning, uttalar sig partisekreteraren Marita Ulvskog om hur viktigt det är att överhuvudtaget inte kommentera detta partis existens.

Denna översittarmentalitet genomsyrar alla etablerade partiers debatteknik när de känner sig hotade. Och när det handlar om sverigedemokraterna är det den alltid lika känslig frågan om flyktingpolitiken som är den utlösande faktorn.

Att det inom ”de etablerade” partierna funnits, och finns, en intern kritik mot svensk flykting- och integrationspolitik blev tydligt i samband med Janne Josefssons valstugereportage inför valet 2002."

"...politiska arrogans och maktfullkomlighet som ligger bakom Marita Ulvskogs dåligt underbyggda beskyllningar om främlingsfientlighet. Ulvskog tar varje tillfälle att lättsinnigt, svepande och helt lögnaktigt göra jämförelser mellan sverigedemokraterna och ny demokrati.

Vad Marita Ulskog inte förstått är att hon med sina anklagelser om rasism, sätter igång farliga krafter. Varje gång hon uttalar sig, får vi ett gäng nya rasister."

Läs hela Bert Karlssons debattartikel på Aftonbladet

Inga kommentarer: