onsdag, augusti 27, 2008

Islamiseringen av Sverige tar ny fart - shariafonder


"Det har gjorts flera försök att skräddarsy finansiella tjänster för rättrogna muslimer. Men verksamheten har inte tagit riktig fart. Det kanske är dags nu."
Muslimerna har fått vänta länge

"Shariafonder, även kallade islamfonder, har funnits i utlandet i drygt ett decennium. Hittills har fondbolag och banker ansett att efterfrågan i Sverige varit för liten. Men efter en förfrågan från kunder som har behov av en shariafond registrerade fond- bolaget Selector Management Sveriges första shariafond i slutet av juli. Och från och med i dag erbjuder Avanza Bank fonden till sina kunder"
Premiär i Sverige för islamisk fond, Dagens Nyheter.

Läs allt på bloggen Varjager

"Idag har DN två (1, 2) artiklar om att nätmäklaren Avanza nu introducerar Sveriges första shariafond där endast bolag som godkänts av Dow Jones shariaråd ingår. Bolagen som ingår i fonderna sägs inte få handla med vapen, alkohol, pornografi, banker eller övrig finansverksamhet skriver DN, men glömmer att meddela läsaren att de inte heller får handla med grisar/griskött och kött som inte slaktas på halalvis. Ett annat kriterium för bolagen är att produkterna inte får komma från Israel, vilket ger fonderna lite av karaktären av ett ekonomiskt jihad mot staten Israel."

Läs mer på bloggen Islamofoben

Är det någon mer än jag som får kalla kårar?

Detta tips från John, tack!:
Privata Affärer

Inga kommentarer: