lördag, augusti 30, 2008

Misshandlade och stal öl från "fullgubbar"

"Det blev tumult, slagsmål och blodvite när en man med våld bestals på öl i Vasaparken. Två män, 27 och 24 år gamla, åtalas nu för rån och grov misshandel.

Den 31 juli satt några män i Vasaparken och drack öl. De beskrivs av ett vittne som "fullgubbar".
- Vi var lugna och gjorde inte en fluga förnär, berättar en av dem.

Då reste sig en yngre man från en parkbänk i närheten, kom fram och krävde att få två öl. När mannen nekades anlände hans kamrat. En papperskasse slets sönder så öl föll till marken. Därefter blev det tumult. Mannen som ägde ölkassen fick ett skärsår i handen. En kamrat till honom kom till undsättning och råkade än värre ut. Han hamnade på marken. Där blev han, enligt ett vittne, slagen i huvud och ansikte av båda angriparna. Mannen fick bland annat krossår, sannolikt följden av ett slag med en flaska."

"Båda de misstänkta rånarna åtalas även för ringa narkotikabrott. Den ene för att ha använt amfetamin. Den andre för att ha använt och innehaft drygt 45 gram kat, en afrikansk narkotikaklassad växt.

27-åringen åtalas tillsammans med en 21-åring för ytterligare en grov misshandel i Norrköping. Den inträffade på natten den 29 mars sedan männen antastat två kvinnor på Drottninggatan. En man i sällskap med kvinnorna gick emellan och de två fridstörarna gick sin väg efter en del "tjafs". Senare dök de upp igen och gav sig på mannen som tidigare kört iväg dem. De sprang fram mot mannen och slog till honom i ansiktet. Enligt vittnesuppgifter hade de tillhyggen. De tros ha använts sig av ett knogjärn och en avslagen flaska."

NT

Inga kommentarer: