måndag, augusti 25, 2008

Organ får inte doneras mellan muslimer och kristna

Från eminenta bloggen Hedersrelaterat Våld kommer detta skräckscenario:
"En nyhet som gränsar till det hedersrelaterade våldet som främst drabbar unga kvinnor och små flickor från muslimska länder. Det handlar om den särställning islam vill ha gentemot människor med annan religion, även i de egna länderna. De segrerar befolkningen, och detta sätt att bemöta människor tar de med sig då de invandrar till vårt land.

I Sverige kräver muslimer vård på sina egna villkor, och förra veckan flaggades det för en muslimsk vårdcentral i Stockholm, eftersom muslimska kvinnor väljer att inte besöka den svenska sjukvården.

I en nyhet från bloggen Islamofoben kan vi se framtiden för organdonationer och transplantationer även i Sverige. Egypten har lagstiftat om en lag som förbjuder organdonationer mellan kristna och muslimer.
"Landets kristna koptiska minoritet (10%) anklagar nu the Egyptian Medical Association för diskriminering med hänvisning till organisationens nya regler."
Läs mer på bloggen Islamofoben-Islam och islamistöver- vakaren: Ingen organdonation mellan muslimer och kristna i Egypten,

Inga kommentarer: