måndag, augusti 25, 2008

Senaste nytt i bananmonarkin

"En bloggläsare gjorde mig uppmärksam på detta som står att läsa i Västervikstidningen, VT:

Normalt brukar det råda stor enighet i polisstyrelsen. Fredagens möte var ett undantag och gällde om de som börjar polisutbildningen ska vara svenska medborgare eller ej. Nej det behöver de inte vara, enligt majoritet (s och v). Den borgerliga alliansen tyckte att medborgarskap krävs eftersom de som går utbildningen får insikt i polisens arbete och även ta del av vissa register. Polisstyrelsen fick ta till votering för att komma fram till ett remissyttrande, s och v vann med 7-6.

Nej, varför skulle poliser behöva vara medborgare i den svenska bananmonarkin, de behöver ju knappt kunna svenska heller - språktesten har ju gjorts lättare för att anpassas till dem som inte behärskar språket ordentligt. Det är ju The Swedish Way: sänk kraven så alla klarar allt för “alla ska med”."

"Lärare behöver ju inte heller behärska svenska eller ens ha kunskaper i de ämnen de ska lära ut. De kan alltid hota med DO om de inte får godkänt: antingen är de diskrimineeeeerade för att de är invandrade eller för att de är kvinnor eller män, i förekommande fall)."

"Riksdagsledamöter ska väl inte heller behöva vara svenska medborgare, värnpliktiga kan redan nu ha andra medborgarskap (förutom svenskt). T.ex. libanesiskt och svenskt eller varför inte ryskt och svenskt. Hej & Hå! Och förresten: varför ska vi bara ha svensk lag i Sverige, varför inte också lagar från andra länder och kulturer för dem som så önskar? Och Sverige behöver väl inte heta just Sverige utan kan heta t.ex. Hej&Håland eller Stupidien eller Det Nya Landet. Eller vad som helst."

Läs mer och skratta gott på Merit Wagers utmärkta blogg.

Denna meningen slår allt: "Klart att personer som varken är medborgare i landet eller behärskar det onödiga språket svenska inte ska diskrimineras bara för det; klart de ska kunna bli poliser och upprätthålla sin egen ordning i landet som förr hette Sverige. Fattas bara annat!"

Strålande, Merit! Om det inte vore så tragiskt så kunde man skrattat gott åt detta...


Inga kommentarer: