lördag, augusti 16, 2008

En titt backspegelen....

Aftonbladet 2004-09-08:

"”När vi kommer för att hjälpa spottar de på oss”

Ambulans-personalen måste skyddas av polis

Polisen erkänner nu att de inte har kontroll över situationen i Malmö.

Ambulanspersonalen har order att inte hjälpa våldsoffer innan polis kommit på plats.

Aftonbladet fortsätter i dag sin artikelserie om våldet i Malmös fattiga stadsdelar.

- Något radikalt måste göras, annars kommer mycket mer blod att flyta, säger fritidsledaren Diabaté Dialy Mory."

Polisen:

"Har ni kontroll över situationen i Malmö?

- Nej, det kan jag inte påstå.

Ni dröjer länge om larmet går på Rosengård?

- Vi åker inte in fyra poliser när det är upplopp eller slagsmål med 50 personer, då måste vi samla på oss och vara fler."

"Fredrik Andersson är närpolischef i Rosengård. För tio år sedan var han "nästan ensam" i huset bakom köpcentrat. Med ökande problem har styrkan växt: idag börjar lokalerna bli för små för de runt 30 poliserna."

"Lena Brändström är också ambulanssjuksköterska och kom från Lund i våras.

- Jag vet inte hur många knivdåd jag haft här på ett halvår - sju, åtta stycken. I Lund hade jag tre på två år.

- Vi kommer för att hjälpa och så spottar de på oss. Det är svårt att jobba när man hela tiden måste ha ett öga bakåt, säger Tomas Fredsson, kollegan."

"Jila Moradi driver Kvinnobasen i Rosengård, en utbildning som främst riktar sig till lågutbildade kvinnor, många analfabeter. 40 kvinnor från olika länder går här, en del av dem har bott i Sverige i tjugo år utan att ha lärt sig läsa eller prata svenska.

- Deras land är Rosengård. De har ingen aning om att det finns ett annat Sverige, säger Jila Moradi."

Detta kunde man alltså läsa i Aftonbladet för FYRA år sen. Då tycker man ju att vår etablerade politiker skulle ha lyckats förändra något till det bättre?.....men icke! I veckan läser man detta:

"Efter att en brandman blivit mordhotad av en tonåring åker brandkåren inte längre in i Rosengård utan poliseskort. Normalt försenar det utryckningarna med mellan en och åtta minuter, och bara det är en evighet när man ska ut och rädda liv och egendom. Härom dagen dröjde polisen i 25 minuter, berättar en brandman i P1 Morgon (12/8).

Det är särskilt förnedrande att bli bespottad när man rycker ut för att rädda liv, säger en annan brandman i samma sändning. Men våldet, hoten och spottloskorna är förstås resultatet av en helt annan berättelse än hans. Brandmännen förknippas med polisen och socialen, säger två kvinnor som sommarjobbar som journalister i Rosengård. Ungdomarna som kastar sten och ägg efter brandmännen ser dem inte som hjältar, utan som representanter för det allmänna. Och tycker därför att de förtjänar att bli angripna."

"En av de intervjuade brandmännen berättar i P1 att han blivit beskjuten med en raket som exploderade nära hans huvud under en utryckning i Rosengård. Men intalar man människor att de är kränkta och illa behandlade börjar de tids nog tro att våldet är en insats för rättvisa."

SvD

Med andra ord har INGET förändrats, bara försämrats! Våra bedrövligt inkompetenta politiker borde ställas till svars, för hur de skött detta land de senaste 20-25 år!

Ställ dem till svars vid valen 2009 och 2010!

Detta är Sveriges ABSOLUT SISTA chans! Det kommer inga mer chanser, och det finns inget mer Sverige att plocka fram om vi förstört detta.

Inga kommentarer: