fredag, augusti 01, 2008

Malmö Källarmoské måste byta lokal - De kränktas Kör sjunger igen!

När Herrgården skall snyggas upp finns det inte plats för källarmoskén på Ramelsväg. Kommunalrådet Ilmar Reepalu (s) tycker inte att aktiviteten passar in i området.

ROSENGÅRD. – Aktiviteten i lokalen passar inte in, säger Ilmar Reepalu, ordförande i Malmös kommunstyrelse och Herrgårdsgruppen.

Mitt i bostadsområdet Herrgården breder parken Gröningen ut sig. Den tidigare misskötta parken har nu övergått i kommunal regi.

Miljoner ska investeras för att snygga till parken och därmed ge området bättre status, men Islamiska kulturföreningen som är närmsta granne med parken får inte vara kvar.

I sexton år har kulturföreningen använt lokalen på Ramels väg. Trots att fastighetsbolaget Contentus inte har haft några problem med sin hyresgäst har de valt att inte förnya det kontrakt som löper ut sista augusti.

Men det är inte bara Islamiska kulturföreningen som använt lokalen, minst femton andra föreningar har haft verksamhet i moskén. Dessa har nu bildat en grupp för att få ha moskén kvar. I fredags samlades drygt sextio personer och protesterade utanför Contentus kontor på Södra Skolgatan.

– Det är diskriminering mot muslimer, säger Basem Mahmoud gruppens talesman.

Sydsvenskan

För er info: Islamiska Kulturföreningen i Malmö är wahabistisk. Islamister med andra ord...

Det är visst alltid diskriminering när muslimerna inte får som de vill? Snart är der diskriminerande för dem att JAG äter fläsk och att DU har en hund....bara vänta....

De Kränktas Kör tystnar aldrig, om inte vi själva säger STOPP!

Inga kommentarer: