onsdag, augusti 06, 2008

Nalin Pekgul: Oskuldsingrepp lika viktiga som p-piller

" Myten om den dyrbara oskulden är fortfarande utbredd i hederskulturen. Skattefinansiering av mödomsoperationer ger därför en signal till flickorna att samhället stödjer deras frihet att leva sitt eget liv, menar Nalin Pekgul."

Expressen

Läs mer i bloggen Hedersrelaterat Våld som bland annat skriver detta:

Muslimer bedriver gynpraktik i egen regi

"Tjej från Mellanöstern, omkring 18 år gammal, berättar att hon ska gifta sig. Om det handlar om tvångsäktenskap eller inte är svårt att utreda. Innan hon gifter sig ska hon inom en månad köras till Västerås (eller exempelvis Trollhättan och Skövde, platsen varierar) där en kvinna ska "undersöka" henne inför bröllopet. Kvinnan är ibland imamens fru, prästens fru eller en annan "betrodd" person. Kvinnan - bara en gång har jag hört att det handlat om en man - ska alltså undersöka flickans underliv för att utfärda ett intyg som bekräftar att hon är oskuld."

Oskuldsingrepp ger frihet

"Mödomshinneoperationer görs för att säkra kvinnans heder och understödja den viktiga oskulden, eftersom det är det är mycket viktigt i hederskulturen. Tecknet på oskuld för dessa människor är att det blöder, och operationerna är till för just detta"

"Nalin Pekgul och hennes bror Kurdo Baksi, som anser att pedofili är då man köper sex av barn, förundrar mig. Försöker de vara nytänkande, eller är de bara ologiska och arroganta och försöker skydda Mellanösterns syn på sexualitet och införa den i Sverige?"

Inga kommentarer: