lördag, oktober 11, 2008

Dilsa Demirbag-Sten: Hukandet för de hotande

"”Alla” muslimer är kränkta igen. Åtminstone om man ska tro upprördheten över Sherry Jones bok The jewel of Medina. Boken, som planerades att släppas på Random House, har skapat en ny Rushdieaffär. Denna gång är dock stödet för verket och författaren inte lika starkt och självklart.
En omtänksam själ, islamkännaren Denise Spelling vid universitet i Austin, Texas varnade för att romanen gör narr av muslimer och deras historia. På några sekunder spreds nyheten på internet och hoten har inte låtit vänta på sig. Så upprepas historien om kränkta muslimer än en gång. Självutnämnda företrädare för över en miljard människor hotar å alla muslimers vägnar att mörda folk som vill förlägga romanen."

"
Totalitära regimer avundas nog den rädsla som islamisterna effektivt har lyckats ingjuta i det fria ordets utövare. Detta tillgjorda och löjeväckande hukande för islam (ingen annan religion kommer undan så lätt) har under de senaste tjugo åren inskränkt yttrandefriheten för publicister, bildkonstnärer, musikskapare (operan i Berlin) och romanförfattare ett antal gånger för mycket."

Läs mer av Dilsa Demirbag-Sten på Expressen

/Fröken Sverige

Inga kommentarer: